ZEBRA DORT

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

260 gramů KAKAOVÉ SUŠENKY (POUŽIL JSEM SUŠENKY BEBE)

170 gramů MÁSLO (NECHÁME JEJ ROZPUSTIT)

400 gramů ZAKYSANÁ SMETANA 18 % (NEPUŽIVEJTE MÉNĚ %)

300 gramů SLADKÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO)

4 dcl ŠLEHAČKA 32 % 

80 gramů ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ PRO PŘÍPRAVU DEZERTŮ ZA STUDENA ( použil jsem od výrobce Dr.Oetker)

20 gramů VANILKOVÝ CUKR

60 gramů KAKAO (použil jsem HOLANSKÉ KAKAO)


Dále budeme potřebovat:

DORTOVÁ FORMA 23 cm

PEČICÍ PAPÍR

HORKÁ VODA

POLÉVKOVÉ LŽÍCE

ŠPEJLE

NÁŠ TIP: VŽDY JEDEN KRÉM NA FINIŠOVÁNÍ MUSÍ BÝT O NĚCO HUSTĚJŠÍ NEŽ TEN DRUHÝ, DOPORUČUJI ABY TO BYL KRÉM S VANILKOVÝM CUKREM..... 

POKUD BY MĚLY KRÉMY MOC ŘÍDKOU KONZISTENCI, PROMÍCHALY BY SE....