VÝROBNÍ POSTUP
1. VÝROBA KORPUSU pro ZEBRA CAKE
a) Vezmeme si BEBE SUŠENKY KAKAOVÉ (260g) a vložíme je do mixéru a umixujeme na sušenkovou drť.
b) Nadrcené BEBE SUŠENKY vysypeme do misky a přilijeme k nim rozpuštěné MÁSLO (170g) a promícháme.
c) Takto hotovou směs poté vložíme do DORTOVÁ FORMA (průměr 23 cm) a udusáme ke dnu.
3. Výroba a dokončení ZEBRA CAKE
ch) Na hotový KORPUS poté velkou lžící ke středu vlijeme ČOKOLÁDOVÝ KRÉM (9lžic) a rozlijeme po celé ploše KORPUSu.
i) Na ČOKOLÁDOVÝ KRÉM poté přidáme BÍLÝ KRÉM (8lžic) a do středu znovu ČOKOLÁDOVÝ KRÉM (7lžic) a znovu poté BÍLÝ KRÉM a postup opakujeme do úplného sdělání KRÉMů a naplnění DORTOVÉ FORMY
j) Když máme formu plnou vezmeme si špejli a od kraje ke středu tvoříme špejlí čáry vedoucí ke středu
Takto hotový ZEBRA CAKE vložíme do chladničky na 6-7 hodin zatuhnout
ZEBRA DORT
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:
260 gramů KAKAOVÉ SUŠENKY (POUŽIL JSEM SUŠENKY BEBE)
170 gramů MÁSLO (NECHÁME JEJ ROZPUSTIT)
400 gramů ZAKYSANÁ SMETANA 18 % (NEPUŽIVEJTE MÉNĚ %)
300 gramů SLADKÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO)
4 dcl ŠLEHAČKA 32 %
80 gramů ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ PRO PŘÍPRAVU DEZERTŮ ZA STUDENA ( použil jsem od výrobce Dr.Oetker)
20 gramů VANILKOVÝ CUKR
60 gramů KAKAO (použil jsem HOLANSKÉ KAKAO)
Dále budeme potřebovat:
DORTOVÁ FORMA 23 cm
PEČICÍ PAPÍR
HORKÁ VODA
POLÉVKOVÉ LŽÍCE
ŠPEJLE
NÁŠ TIP: VŽDY JEDEN KRÉM NA FINIŠOVÁNÍ MUSÍ BÝT O NĚCO HUSTĚJŠÍ NEŽ TEN DRUHÝ, DOPORUČUJI ABY TO BYL KRÉM S VANILKOVÝM CUKREM.....
POKUD BY MĚLY KRÉMY MOC ŘÍDKOU KONZISTENCI, PROMÍCHALY BY SE....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.Výroba KRÉMu pro ZEBRA CAKE
c) Do další misky si vložíme ZAKYSANÁ SMETANA 18% (400g) a KONDENZOVANÉ MLÉKO (300g) a společně promícháme
d) Poté si do další misky rozděláme ŠLEHAČKA 32% ( 4dcl) kterou vyšleháme na krém
e) Hotovou šlehačku poté po částech přendaváme do směsi ze ZAKYSANÁ SMETANA a KONDENZOVANÉ MLÉKO a společně promícháme aby nám vznikl KRÉM
f) Mezitim si vedle do menší misky vysypeme ŽELATINA NA PŘÍPRAVU DEZERTŮ ZA STUDENA (80g) a zalijeme jí TEPLÁ VODA (2 dcl) a rozmícháme. Takto hotovou ŽELATINU vlijeme do KRÉMu a promícháme.
g) Hotový KRÉM si poté rozdělíme na dvě části po cca 600g a 650g. Do jedné části KRÉMu rozmícháme VANILKOVÝ CUKR (20g) a do druhé části rozmícháme KAKAO (60g).
h) Do KAKAOvého KRÉMu poté vlijeme HORKÁ VODA (1dcl) a rozmícháme.