VÝROBNÍ POSTUP


1. VÝROBA KORPUSU pro ZEBRA CAKE

a) Vezmeme si BEBE SUŠENKY KAKAOVÉ (260g) a vložíme je do mixéru a umixujeme na sušenkovou drť.

b) Nadrcené BEBE SUŠENKY vysypeme do misky a přilijeme k nim rozpuštěné MÁSLO (170g) a promícháme.

c) Takto hotovou směs poté vložíme do DORTOVÁ FORMA (průměr 23 cm) a udusáme ke dnu.


3. Výroba a dokončení ZEBRA CAKE

ch) Na hotový KORPUS poté velkou lžící ke středu vlijeme ČOKOLÁDOVÝ KRÉM (9lžic) a rozlijeme po celé ploše KORPUSu.

i) Na ČOKOLÁDOVÝ KRÉM poté přidáme BÍLÝ KRÉM (8lžic) a do středu znovu ČOKOLÁDOVÝ KRÉM (7lžic) a znovu poté BÍLÝ KRÉM a postup opakujeme do úplného sdělání KRÉMů a naplnění DORTOVÉ FORMY

j) Když máme formu plnou vezmeme si špejli a od kraje ke středu tvoříme špejlí čáry vedoucí ke středu

Takto hotový ZEBRA CAKE vložíme do chladničky na 6-7 hodin zatuhnout

ZEBRA DORT

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

260 gramů KAKAOVÉ SUŠENKY (POUŽIL JSEM SUŠENKY BEBE)

170 gramů MÁSLO (NECHÁME JEJ ROZPUSTIT)

400 gramů ZAKYSANÁ SMETANA 18 % (NEPUŽIVEJTE MÉNĚ %)

300 gramů SLADKÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO)

4 dcl ŠLEHAČKA 32 % 

80 gramů ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ PRO PŘÍPRAVU DEZERTŮ ZA STUDENA ( použil jsem od výrobce Dr.Oetker)

20 gramů VANILKOVÝ CUKR

60 gramů KAKAO (použil jsem HOLANSKÉ KAKAO)


Dále budeme potřebovat:

DORTOVÁ FORMA 23 cm

PEČICÍ PAPÍR

HORKÁ VODA

POLÉVKOVÉ LŽÍCE

ŠPEJLE

NÁŠ TIP: VŽDY JEDEN KRÉM NA FINIŠOVÁNÍ MUSÍ BÝT O NĚCO HUSTĚJŠÍ NEŽ TEN DRUHÝ, DOPORUČUJI ABY TO BYL KRÉM S VANILKOVÝM CUKREM..... 

POKUD BY MĚLY KRÉMY MOC ŘÍDKOU KONZISTENCI, PROMÍCHALY BY SE....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.Výroba KRÉMu pro ZEBRA CAKE

c) Do další misky si vložíme ZAKYSANÁ SMETANA 18% (400g) a KONDENZOVANÉ MLÉKO (300g) a společně promícháme

d) Poté si do další misky rozděláme ŠLEHAČKA 32% ( 4dcl) kterou vyšleháme na krém

e) Hotovou šlehačku poté po částech přendaváme do směsi ze ZAKYSANÁ SMETANA a KONDENZOVANÉ MLÉKO a společně promícháme aby nám vznikl KRÉM

f) Mezitim si vedle do menší misky vysypeme ŽELATINA NA PŘÍPRAVU DEZERTŮ ZA STUDENA (80g) a zalijeme jí TEPLÁ VODA (2 dcl) a rozmícháme. Takto hotovou ŽELATINU vlijeme do KRÉMu a promícháme.

g) Hotový KRÉM si poté rozdělíme na dvě části po cca 600g a 650g. Do jedné části KRÉMu rozmícháme VANILKOVÝ CUKR (20g) a do druhé části rozmícháme KAKAO (60g). 

h) Do KAKAOvého KRÉMu poté vlijeme HORKÁ VODA (1dcl) a rozmícháme.