VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA KORPUSU pro makový TUC cheesecake

1. Připravíme si SUŠENKY TUC (300 g) které dáme do mixéru - sušenky rozemeleme na menší kousky, který pak vysypeme do misky.

2. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (160 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.

3. Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.

Takto připravený korpus dáme do ledničky.


3. PŘÍPRAVA KRÉMU pro makový TUC cheesecake

1. Do misky dáme MASCARPONE (1,25 kg), CUKR MOUČKA (40 g) a KOKOSOVÉ MLÉKO (2 dcl). Následně přidáme vlažnou makovou náplň. Obsah misky pomocí ručního elektrického šlehače důkladně promícháme.

2. Připravíme si želatinu a to tak, že ŽELATINA (40 g) nasypeme do misky a přidáme VODu (1,5 dcl). Pomocí metličky obsah misky důkladně rozmícháme.

3. Připraveno želatinu přimícháme do misky s krémem a důkladně pomocí ručního elektrického šlehače promicháme.


MAKOVÝ TUC CHEESECAKE

NA TENTO NEPEČENÝ DEZERT POTŘEBUJEME:

300 gramů  SUŠENKY TUC (POUŽIL JSEM 200 g TUC SÝROVÉ A 100 g TUC ORIGINÁL) 

160 gramů MÁSLO

1,25 Kg MASCARPONE

40 gramů CUKR MOUČKA

2 dcl (0,2 l) SMETANA 32%

80 gramů MÁK ( POUŽIL JSEM MLETÝ)

2 dcl (0,2 l) KOKOSOVÉ MLÉKO

40 gramů ŽELATINA

Dále budeme potřebovat:

DORTOVÁ forma o průměru 23 cm

NÁŠ TIP: Pokud máte raději klasickou chuť dezertu, nepoužívejte sušenky TUC sýrové, ale použijte jen TUC originál.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





2. VÝROBA MAKOVÉ NÁPLNĚ

1. Vezmeme si hrnec, který dáme na zapnutý sporák, a dáme do něj SMETANA 32% (2 dcl). Za občasného míchání smetanu zahřejeme. Přidáme do smetany MÁK (80 g), promícháme a vše krátce povaříme.

Takto připravenou směs stáhneme ze sporáku, dáme stranou a necháme cca 30 minut odpočinout. 





4. DOKONČENÍ makového TUC cheesecake

Vezmeme korpus, na který pomocí lžičky nebo stěrky naneseme krém, který pomocí lžičky nebo dortového nože rovnoměrně po povrchu korpusu rozetřeme a uhladíme.

Takto připravený makový TUC cheesecake dáme na 5 hodin do ledničky

NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT


LEMON CHEESECAKE


ZEBRA CAKE