2. VÝROBA KRÉMU

d) Do misky dáme MASCARPONE (1 kg) a ZAKYSANÁ SMETANA (400 g). Vše pomocí ručního elektrického šlehače ušleháme do krému. 

e) Takto připravený krém rovnoměrně naneseme na připravený korpus.



3. VÝROBA TOPu

f) Vezmeme si sušenky BEBE (110 g) a vyskládáme vedle sebe na nanesený krém.

g) Vezmeme NUGETA (300 g), kterou si rozehřejeme na ve vodní lázni nebo v mikrovlnce ( pokud budeme rozehřívat NUGETu v mikrovlnce, otevřete ji, sundejte vnitřní alobalový obal který je mezi víčkem a sklenicí, a pak stačí 2 x 30 sec. na to, aby byla nugeta horká - doporučuji po 30 sec. promíchat lžičkou). Nugetu následně rovnoměrně naneste na rozprostřené sušenky.

h) Vezmeme si sušenky BEBE (110 g) a položte je vedle sebe na vrstvu nanesené nugety.

NUGETA ŘEZY

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

440 gramů SUŠENKY (použil jsem sušenky BEBE)

600 gramů  NUGETY ( můžete použít také NUTELLA)

1 kg MASCARPONE

400 gramů ZAKYSANÁ SMETANA ( tučná, minimálně 18%)

NÁŠ TIP: 

Místo MASCARPONE můžete použit i tučný tvaroh (ten vaničkový).

POUŽIL JSEM výsuvnou cukrářskou formu, kterou jsem nastavil na rozměr 32 x 22 cm.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POSTUP VÝROBY

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA KORPUSU

a) Vezmeme si sušenky BEBE (110 g) a v dortové formě nebo formě na řezy je vyskládáme vedle sebe.

b) Vezmeme NUGETA (300 g), kterou si rozehřejeme na ve vodní lázni nebo v mikrovlnce ( pokud budeme rozehřívat NUGETu v mikrovlnce, otevřete ji, sundejte vnitřní alobalový obal který je mezi víčkem a sklenicí, a pak stačí 2 x 30 sec. na to, aby byla nugeta horká - doporučuji po 30 sec. promíchat lžičkou). Nugetu následně rovnoměrně naneste na rozprostřené sušenky.

c) Vezmeme si sušenky BEBE (110 g) a položte je vedle sebe na vrstvu nanesené nugety. 

Takto připravený korpus dáme do ledničky na minimálně 10 minut.



4. Dokončení NUGETA řezy

Takto připravené řezy dáme na minimálně 1- 2 hodiny chladit do ledničky.