VÝROBNÍ POSTUP

                                        (POPIS K VIDEU)


1. VÝROBA KORPUSU pro třešňový dort

1. Připravíme si SUŠENKY (260 g) které dáme do mixéru - sušenky rozemeleme na jemný prášek, který pak vysypeme do misky.

2. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (140 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.

3. Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.

Takto připravený korpus můžeme ale nemusíme dát do ledničky.



3. VÝROBA TŘEŠŇOVÉHO TOPu

1. Připravíme si želatinu a to tak, že vezmeme ŽELATINU (25 g), kterou v misce vymícháme s 1,5 dcl horké vody, do které nakonec přidáme ČERVENOU ŽELATINU (15 g). Želatinu necháme za občasné promíchání cca 10 minut odpočinout.

2. Vezmeme si TŘEŠNĚ (800 g),které zbavíme pecek, a dáme je do hrnce, kde je společně povaříme s MEDEM (2 polévkové lžičky) a to po dobu cca. 10 minut. (třešně nám musí začít pouštět šťávu).

3. Do povařených třešní (třešně nesmí být rozvařené) přidáme nakonec odpočinutou želatinu, vše promícháme.

NEPEČENÝ 

TŘEŠŇOVÝ DORT

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

260 gramů SUŠENKY (POUŽIL JSEM BEBE MLÉČNÉ)

140 gramů MÁSLA

40 gramů ŽELATINA PRO STUDENOU PŘÍPRAVU

1 kg TVAROH 9%

TŘEŠŇOVÉ AROMA

MED

25 gramů PRÁŠKOVÁ ŽELATINA

15 gramů ČERVENÁ ŽELATINA

800 gramů TŘEŠNĚ

Dále budeme potřebovat: 

DORTOVÁ FORMA o průměru 23 cm

VODA

-------------------------------------------------------


2 VÝROBA KRÉMU pro třešňový dort

1. Připravíme si želatinu za studena a to tak, že vezmeme ŽELATINU PRO STUDENOU PŘÍPRAVU (40 gramů), kterou v misce vymícháme s 1,5 dcl studené vody. Želatinu necháme cca 10 minut odpočinout.

2. Do misky dáme TVAROH (1 kg), TŘEŠŇOVÉ AROMA (3 čajové lžičky) a MED (2 polévkové lžíce). Obsah misky pomocí ručního šlehače promícháme, a nakonec přidáme odpočinutou želatinu. Vše znovu pomocí ručního šlehače promícháme a pomocí stěrky nebo lžičky přendáme do dortové formy, kde krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Otřeme okraje.

Takto připravený základ na dort dáme do ledničky na minimálně 20 minut.


4. DOKONČENÍ třešňového dortu

Vyndáme základ na dort z ledničky, a pomocí naběračky opatrně naneseme ještě horkou směs třešní na krém. Přeneseme do ledničky, kde takto připravený dort necháme 6-7 hodin ztuhnout.