2. ZPRACOVÁNÍ TĚSTA

f) Těsto po nakynutí dáme na podsypaný vál s pšeničnou hladkou moukou, těsto zpracujeme, umístíme do podsypané chlebové ošatky a přikryté utěrkou necháme na teplém místě dokynout.

3. PEČENÍ CHLEBA

g) Chléb pečeme na plechu s pečícím papírem, a to ve vyhřáté troubě, při následujících teplotách:

230°C po dobu 10 minut

200°C po dobu 35 minut

Pokud chceme tmavší kurčičku, chléb 10 minut před koncem potřeme troškou vody.

ŠKVARKOVÝ CHLÉB

Na škvarkový chléb potřebujeme:

350 gramů ŽITNÁ MOUKA (tmavá, chlebová)

250 gramů PŠENIČNÁ MOUKÁ (tmavá, chlebová)

14 gramů SŮL

5 gramů DRCENÝ KMÍN

18 gramů SUŠENÉ DROŽDÍ

360 ml VLAŽNÁ VODA

100 gramů VEPŘOVÉ ŠKVARKY (použil jsem ty z LIDLU)

PŠENIČNÁ MOUKA NA PODSYPÁNÍ

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. PŘÍPRAVA TĚSTA

a) Do misky ve které budeme těsto zpracovávat dáme postupně ŽITNÁ MOUKA (tmavá, chlebová 350 gramů) , PŠENIČNÁ MOUKA tmavá, chlebová, 250 gramů), SŮL (14 gramů),  DRCENÝ KMÍN (5 gramů). Pomocí vařečky vše promícháme a následně přidáme SUŠENÉ DROŽDÍ (18 gramů).

b) Misku dáme do míchacího stroje (domácí robot s nástavcem pro hnětení těsta), stroj zapneme na nižší stupeň, a postupně přidáváme VLAŽNOU VODU (360 ml = 360 gramů)

c) Postupně kombinací nižších a vyšších stupňů rychlosti vypracujeme hutnější těsto (cca 4-6 minut)

d) Zhruba dvě minuty před koncem do těsta zapracuje VEPŘOVÉ ŠKVARKY (100 gramů) a necháme ještě chvíli těsto zpracovávat v kuchyňském robotu.

e) Po vypracování těsta jej přendáme do mísy, podsypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout (cca 45 - 60 minut)