2. ZPRACOVÁNÍ TĚSTA

e) Těsto po nakynutí dáme na podsypaný vál s hladkou moukou, těsto zpracujeme, umístíme do podsypané chlebové ošatky a přikryté utěrkou necháme na teplém místě dokynout.

3. PEČENÍ CHLEBA

f) Chléb pečeme na plechu s pečícím papírem, a to ve vyhřáté troubě, při následujících teplotách:

200°C po dobu 15 minut

180°C po dobu 30 minut

Pokud chceme tmavší kurčičku, chléb 10 minut před koncem potřeme troškou vody.

DOMÁCÍ CHLÉB

Na domácí chléb potřebujeme:

200 gramů PŠENIČNÁ MOUKA HLADKÁ

300 gramů PŠENIČNÁ CHLEBOVÁ HLADKÁ MOUKA

                  nebo 300 gramů ŽITNÁ HLADKÁ MOUKA

13 gramů SŮL

13 gramů OCET 

3 gramy DRCENÝ KMÍN

17 gramů SUŠENÉ DROŽDÍ

350 ml VLAŽNÁ VODA

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. PŘÍPRAVA TĚSTA

a) Do misky ve které budeme těsto zpracovávat dáme postupně PŠENIČNÁ MOUKA HLADKÁ (200 gramů), PŠENIČNÁ CHLEBOVÁ HLADKÁ MOUKA nebo ŽITNÁ HLADKÁ MOUKA (300 gramů), SŮL (13 gramů), JABLEČNÝ OCET (13 gramů) a DRCENÝ KMÍN (3 gramy). Pomocí vařečky vše promícháme a následně přidáme SUŠENÉ DROŽDÍ (17 gramů).

b) Misku dáme do míchacího stroje (domácí robot s nástavcem pro hnětení těsta), stroj zapneme na nižší stupeň, a postupně přidáváme VLAŽNOU VODU (350 ml = 350 gramů)

c) Postupně kombinací nižších a vyšších stupňů rychlosti vypracujeme hutnější těsto (cca 6-8 minut)

d) Po vypracování těsta jej podsypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout (cca 20-25 minut)