2. KOMPLETACE kolonáda řezů

c) Vezmeme pečící papír, který umístíme na plech. Na něj položíme nastavitelnou cukrářskou formu, a postupně vyskládáme první řadu oplatek KOLONÝDA (celkem budeme potřebovat 6 balení). Na každou řadu by nám mělo stačit 20 ks těchto oplatek.

d) Na oplatky naneseme první vrstvu 1/2 karamelového krému, který důkladně a rovnoměrně rozetřeme po oplatkách. Krém se nám budeme roztírat lépe pomocí polévkové lžíce, pravidelné namáčené ve vařící vodě.

e) Na vrstvu z 1/2 karamelového krému položíme další vrstvu oplatek KOLONÁDA.

f) Na oplatky naneseme všechen banánový krém, který důkladně a rovnoměrně rozetřeme po oplatkách. Krém se nám budeme roztírat lépe pomocí polévkové lžíce, pravidelné namáčené ve vařící vodě.

g) Na vrstvu banánového krému položíme další vrstvu oplatek KOLONÁDA. 

h) Na oplatky následně naneseme vrstvu ze zbytku karamelového krému, který důkladně a rovnoměrně rozetřeme po oplatkách. Krém se nám budeme roztírat lépe pomocí polévkové lžíce, pravidelné namáčené ve vařící vodě. 

ch) Na vrstvu z druhé poloviny karamelového krému položíme poslední vrstvu oplatek KOLONÁDA.  


KOLONÁDA ŘEZY

NA TENTO DEZERT (cca 16 porcí) POTŘEBUJEME :

6 x 140 gramů OPLATKY KOLONÁDA (tradiční, oříško-čokoládové)

1 kg TVAROH TUČNÝ

60 gramů CUKR MOUČKA

400 gramů MLÉČNÝ KARAMEL (použil jsem tatra salco karamel) 

2 x BANÁN

40 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY

400 gramů ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ

2 dcl  SMETANA 32 %

NÁŠ TIP: Tento dezert chutná skvěle i mražený....

--------------------------------------------------------

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA KRÉMŮ pro kolonáda řezy

a) KARAMELOVÝ KRÉM - Do misky dáme TUČNÝ TVAROH (500 gramů), CUKR MOUČKA (20 gramů), MLÉČNÝ KARAMEL (400 gramů) a ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (30 gramů). Vše pomocí lžíce nebo stěrky promícháme.

b) BANÁNOVÝ KRÉM - Do misky dáme TUČNÝ TVAROH (500 gramů), CUKR MOUČKA (40 gramů), na malé kostičky nakrájený BANÁN (2 kusy) a ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (10 gramů). Vše pomocí lžíce nebo stěrky promícháme.



3. VÝROBA TOPu pro kolonáda řezy

i) Připravíme si vodní lázeň a to tak, že do hrnce dáme vodu a na ní položíme nerezovou misku. Hrnec s miskou umístíme na vařič, který zapneme

j) Do misky dáme ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ (400 g) a za občasného promíchání čokoládu rozpustíme. Přidáme horkou SMETANA 32% (2 dcl) a vše důkladně promícháme - čokoláda musí být hladká.

k) Horkou čokoládu rovnoměrně naneseme na poslední vrstvu oplatek.

Dáme chladit do ledničky na 6-8 hodin.

Tento dezert báječně chutná i uleželý po 2-3 dnech.

Tento dezert můžete také nakrájet a zmrazit, dostanete tak dezert podobný ruské zmrzlině.