VÝROBNÍ POSTUP


1. Příprava na ČOKOLÁDOVÝ DORT

a) Připravíme si vodní lázeň a to tak, že do hrnce dáme vodu a na ní položíme nerezovou misku. Hrnec s miskou umístíme na vařič, který zapneme.

b) Do misky dáme ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ (900 g) a za občasného promíchání čokoládu rozpustíme. 

c) Hrnec i s miskou ve které máme rozpuštěnou čokoládu dáme stranou.


4. Kompletace ČOKOLÁDOVÉHO DORTU.

h) Vezmeme si misku s tmavým krémem, do které pomocí ručního elektrického šlehače zamícháme jednu misku se želatinou.

ch) Připravíme si dortovou formu o průměru 23 cm, na dno této formy vystřihneme pečící papír. 

i) Vezmeme 1/2 tmavého krému, a rovnoměrně jej naneseme na dno dortové formy (druhá polovina krému nám musí zůstat na další vrstvu)

j) Vezmeme si misku se světlým krémem,  do které pomocí ručního elektrického šlehače zamícháme druhou misku se želatinou. Tento světlý krém následně opatrně naneseme na tmavší krém v dortové formě.

k) Následně vezmeme 2/2 tmavého krému, které pomocí lžíce naneseme na ten krém světlejší.

Doporučujeme na nanášení a uhlazení krému použít polévkovou lžíci a horkou vodu, lépe se Vám bude s krémem pracovat.

ČOKOLÁDOVÝ DORT

NA NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT POTŘEBUJEME:

900 gramů ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ

1 kg MASCARPONE

20 gramů ŽELATINA ( použil jsem práškovou Dr.Oetker)

60 gramů CUKR MOUČKA

Dále budete potřebovat:

Dortová forma o průměru 23 cm

Náš TIP - místo MASCARPONE můžete použít také tučný TVAROH, ale musíte přidat o 20 g ŽELATINY více.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Příprava krémů pro ČOKOLÁDOVÝ DORT

d) Vezmeme si dvě misky, a do každé z nich dáme MASCARPONE (500 g a 500 g)  

e) Do každé misky kde máme již MASCARPONE přidáme MOUČKOVÝ CUKR ( 30 g a 30 g) a pomocí ručního elektrického šlehače obsah misek promícháme.

f) Vezmeme rozpuštěnou čokoládu, a do jedné z misek dáme 600 g rozpuštěné čokolády a do té druhé dáme 200 g rozpuštěné čokolády. Obsah misek pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

Vzniknou nám dva krémy, z nichž jeden bude tmavší a ten druhý světlejší.



3. Příprava želatiny pro ČOKOLÁDOVÝ DORT

g) Vezmeme si dvě malé misky, a do každé z nich dáme ŽELATINU (10 g a 10 g). Přidáme následně do každé misky horkou vodu ( 1dcl a 1dcl). Obsah misek pomocí ruční metličky promícháme.


5. Dokončení čokoládového dortu

l) Vezmeme HORKOU ČOKOLÁDU (100 g) která nám zbyla v nerezové misce, a naneseme ji na povrch krému v dortové formě. Čokoládu uhladíme.

Takto připravený dort dejte chladit do lednice na minimálně 5-6 hodin.