POSTUP VÝROBY

(POPIS K VIDEU)

1. PŘÍPRAVA SUROVIN

a) Vezmeme si dýni HOKAIDO, kterou rozpůlíme, zbavíme vnitřku, jednu půlku rozděláme na 4  části, které snadno zbavíme slupky. Takto připravenou dýni nakrájíme na menší kostičky. Budeme potřebovat je 600 gramů na kostičky nakrájené dýně HOKAIDO.

Vnitřek dýně očistíme (oddělíme semínka, která později opražíme v troubě)

b) Vezmeme CIBULE (140 gramů), kterou očistíme a nakrájíme na malé kostičky.

c) Vezmeme ZÁZVOR, který očistíme a jen cca 40 gramů nakrájíme na malé kousíčky.





4.DOKONČENÍ DÝŇOVÉ POLÉVKY

Polévku nalejeme do polévkového talíře, přidáme trošku ZAKYSANÁ SMETANA a posypeme troškou opražených dýňových semínek.

DÝŇOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM A CHILLI

NA DÝŇOVOU POLÉVKU POTŘEBUJEME:

600 gramů DÝŇĚ HOKAIDO

140 gramů CIBULE

40 gramů ZÁZVOR

100 gramů MÁSLO

8 dcl (0,8 l) ZELENINOVÝ VÝVAR

1,5 dcl (0,15 l) SMETANA 32%

SŮL

CHILLI

ZAKYSANÁ SMETANA

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




2. PRAŽENÍ DÝŇOVÝCH SEMÍNEK

d) Vezmeme dýňová semínka, která osolíme a rovnoměrně je rozložíme na pečící papír, který jsme umístili do pečící nádoby.

Za občasného promíchání pečeme při 180 °C cca 5- 7 minut ( dle výkonu vaší trouby)


3. KOMPLETACE DÝŇOVÉ POLÉVKY

e) Vezmeme si hrnec, který umístíme na zapnutý sporák. Do hrnce dáme MÁSLO (100 gramů), které necháme rozpustit, a následně přidáme nakrojenou cibulku, kterou mírně orestujeme.

f) Přidáme nakrájený zázvor, mírně jej s cibulkou orestujeme a přidáme na kostičky nakrájenou dýni, kterou necháme chvíli restovat.

g) Následně přidáme ZELENINOVÝ VÝVAR (8 dcl) a SŮL,  hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném stupni cca 15 minut (dýně musí být měkká).

h) Po uvaření obsah hrnec pomocí ručního elektrického mixéru rozmixujeme, polévku zjemníme SMETANA 32% (1,5 dcl) a přidáme CHILLI. Vše důkladně promícháme.

ch) Polévku necháme vařit ještě 3-5 minut a můžeme servírovat.