POSTUP VÝROBY
1. PŘÍPRAVA SUROVIN
a) Vezmeme si dýni HOKAIDO, kterou rozpůlíme, zbavíme vnitřku, jednu půlku rozděláme na 4 části, které snadno zbavíme slupky. Takto připravenou dýni nakrájíme na menší kostičky. Budeme potřebovat je 600 gramů na kostičky nakrájené dýně HOKAIDO.
Vnitřek dýně očistíme (oddělíme semínka, která později opražíme v troubě)
b) Vezmeme CIBULE (140 gramů), kterou očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
c) Vezmeme ZÁZVOR, který očistíme a jen cca 40 gramů nakrájíme na malé kousíčky.
4.DOKONČENÍ DÝŇOVÉ POLÉVKY
Polévku nalejeme do polévkového talíře, přidáme trošku ZAKYSANÁ SMETANA a posypeme troškou opražených dýňových semínek.
DÝŇOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM A CHILLI
NA DÝŇOVOU POLÉVKU POTŘEBUJEME:
600 gramů DÝŇĚ HOKAIDO
140 gramů CIBULE
40 gramů ZÁZVOR
100 gramů MÁSLO
8 dcl (0,8 l) ZELENINOVÝ VÝVAR
1,5 dcl (0,15 l) SMETANA 32%
SŮL
CHILLI
ZAKYSANÁ SMETANA
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. PRAŽENÍ DÝŇOVÝCH SEMÍNEK
d) Vezmeme dýňová semínka, která osolíme a rovnoměrně je rozložíme na pečící papír, který jsme umístili do pečící nádoby.
Za občasného promíchání pečeme při 180 °C cca 5- 7 minut ( dle výkonu vaší trouby)
3. KOMPLETACE DÝŇOVÉ POLÉVKY
e) Vezmeme si hrnec, který umístíme na zapnutý sporák. Do hrnce dáme MÁSLO (100 gramů), které necháme rozpustit, a následně přidáme nakrojenou cibulku, kterou mírně orestujeme.
f) Přidáme nakrájený zázvor, mírně jej s cibulkou orestujeme a přidáme na kostičky nakrájenou dýni, kterou necháme chvíli restovat.
g) Následně přidáme ZELENINOVÝ VÝVAR (8 dcl) a SŮL, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném stupni cca 15 minut (dýně musí být měkká).
h) Po uvaření obsah hrnec pomocí ručního elektrického mixéru rozmixujeme, polévku zjemníme SMETANA 32% (1,5 dcl) a přidáme CHILLI. Vše důkladně promícháme.
ch) Polévku necháme vařit ještě 3-5 minut a můžeme servírovat.