POSTUP VÝROBY

(POPIS K VIDEU)

1. PŘÍPRAVA SUROVIN

a) Vezmeme si dýni HOKAIDO, kterou rozpůlíme, zbavíme vnitřku, jednu půlku rozděláme na 4 části, které snadno zbavíme slupky. Takto připravenou dýni nakrájíme na menší kostičky. Budeme potřebovat je 600 gramů na kostičky nakrájené dýně HOKAIDO.

b) Vezmeme CIBULE (140 gramů), kterou očistíme a nakrájíme na malé kostičky.

c) Vezmeme ČERVENOU PAPRIKU (130 gramů), kterou rozpůlíme, očistíme a dáme na pečicím papíře péct v troubě při teplotě 180°C. 

Po upečení papriku necháme vychladnout, poté ji očistíme a nakrájíme.



3.DOKONČENÍ DÝŇOVÉ POLÉVKY

Polévku nalejeme do polévkového talíře, přidáme trošku ušlehané šlehačky nebo šlehačky ve spreji.

DÝŇOVÁ POLÉVKA S PEČENOU PAPRIKOU

NA DÝŇOVOU POLÉVKU S PEČENOU PAPRIKOU POTŘEBUJEME:

600 gramů DÝŇĚ HOKAIDO

140 gramů CIBULE

130 gramů ČERVENÁ PAPRIKA

100 gramů MÁSLO

7 dcl (0,7 l) KUŘECÍ VÝVAR

2 dcl (0,2 l) SMETANA 32%

SŮL

MUŠKATOVÝ OŘÍŠEK

UŠLEHANÁ ŠLEHAČKA NEBO ŠLEHAČKA VE SPREJI

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------






2. KOMPLETACE DÝŇOVÉ POLÉVKY

d) Vezmeme si hrnec, který umístíme na zapnutý sporák. Do hrnce dáme MÁSLO (100 gramů), které necháme rozpustit, a následně přidáme nakrojenou cibulku, kterou mírně orestujeme.

e)  na kostičky nakrájenou dýni, kterou necháme chvíli restovat.

f) Následně přidáme KUŘECÍ VÝVAR (7 dcl), hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném stupni cca 10 minut (dýně musí být měkká).

g) Do hrnce dáme nakrájenou červenou papriku, povaříme 5 minut.

h) Po uvaření obsah hrnec pomocí ručního elektrického mixéru rozmixujeme, polévku zjemníme SMETANA 32% (2 dcl) a přidáme SŮL a MUŠKATOVÝ OŘÍŠEK. Vše důkladně promícháme.

ch) Polévku necháme vařit ještě 3-5 minut a můžeme servírovat.