VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1.Příprava TĚSTO na VELIKONOČNÍ JIDÁŠE

a) Do misky dáme POLOHRUBÁ MOUKA (550 gramů ), CUKR KRYSTAL (80 gramů ), SUŠENÉ DROŽDÍ (14 gramů) a vše vařečkou zamícháme. Dále přidáme na kostky nakrájené MÁSLO (110 gramů ),ŽLOUTKY (3 ks) a špetku SOLI. Musku umístíme do kuchyňského robota, zapneme na pomalý stupeň a necháme chvíli zpracovávat.

b) Za stálého míchání postupně do misky přidáváme VLAŽNÉ MLÉKO (205 ml). Vypracujeme hladké těsto, které následně necháme na teplém místě nakynout.


3.Dokončení VELIKONOČNÍ JIDÁŠE

g) Do misky si rozbijeme 1 x VEJCE  a přidáme 2 x lžička MEDu. Pomocí vidličky vše důkladně rozmícháme.

h) Vyskládané VELIKONOČNÍ JIDÁŠE na pečícím papíru všechny potřeme rozšlehaným vejcem s medem, aby se nám po upečení krásně leskly.

ch) Vložíme do trouby na oboustranné pečení na 185-190 stupňů na cca 13 - 15 minut.

Hned po upečení (vyndání z trouby) můžeme ještě Jidáše potřít troškou rozpuštěného másla.

VELIKONOČNÍ JIDÁŠE

NA VELIKONOČNÍ JIDÁŠE (CCA 16 - 24 KUSŮ) BUDEME POTŘEBOVAT:

110 gramů KVALITNÍHO MÁSLA

550 gramů POLOHRUBÁ MOUKA

14 gramů SUŠENÉ DROŽDÍ

205 ml vlažné MLÉKO

3 x ŽLOUTEK

80 gramů CUKR (KRYSTAL, KRUPICE)

SŮL


NA POTŘENÍ BUDEME POTŘEBOVAT

1 x VEJCE

MED


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.Výroba VELIKONOČNÍ JIDÁŠE

c) Na pracovní stůl si nasypeme trochu POLOHRUBÁ MOUKA a vyndáme vykynuté těsto

d) Těsto rozdělíme na několik částí a to tak, abychom měli 16-24 kousků (zaleží na Vás, jak moc velké Jidášky chcete mít).

e) Z těchto kousků poté tvarujeme ručně JIDÁŠE na různé způsoby (návod viz. VIDEO)

f) Hotové JIDÁŠE skládáme do pečícím papírem vyloženého plechu.