VÝROBNÍ POSTUP
1. Příprava těsta na VÁNOČNÍ PERNÍČKY
1.Do větší misky si dáme HLADKÁ MOUKA ( 325g) a CUKR MOUČKA (125 g)a vyklepneme si VEJCE (2ks) , poté přidáme MÁSLO (30 g) a MED LESNÍ (50 g) , JEDLÁ SODA (1 čajová lžička) , PERNÍKOVÉ KOŘENÍ (1 čajová lžička) a KAKAO (1 čajová lžička ) a vše promícháme buď ve stroji nebo ručně do hladkého těsta
2.Takto zadělané hladké těsto dáme do chladničky odpočinout (cca 30 minut)
2.Výroba VÁNOČNÍ PERNÍČKY
1.Odpočinuté TĚSTO vyndáme po 30 minutách z chladničky a válečkem vyválíme na tenčí plát
2.TĚSTO vždy podsypeme HLADKÁ MOUKA aby se nám nelepilo na výrobní stůl
3.Z vyváleného těsta poté vykrajovátky vykrajujeme požadované VÁNOČNÍ PERNÍČKY
4.Přebytečné těsto poté odejmeme z vykrojených perníčku a dáme stranou (posléze ho znovu použijeme a budeme z něj vykrajovat další PERNÍČKY )
5.Vykrojené perníčky přendáme na plech vystřený PEČÍCÍ PAPÍR nebo ALOBAL
A dáme do trouby péct na 185 stupňů celsia cca na 10-15 minut
6.Po 15 minutách lech vyndáme z trouby a necháme perníčky vychladnout
VÁNOČNÍ PERNÍČKY
NA TĚSTO POTŘEBUJEME:
30 g MÁSLO
2 x VEJCE velikosti M
50 g MEDU - ideálně lesného
1 x ČAJOVÁ LŽÍCE KAKAO
1 x ČAJOVÁ LŽÍCE SODA
1 x ČAJOVÁ LŽÍCE PERNIKOVÉ KOŘENÍ
125 g CUKR MOUČKA
325 g HLAKÁ MOUKA
NA CUKROVOU POLEVU POTŘEBUJEME:
100 g CUKR MOUČKA
1 x BÍLEK
1 x ČAJOVÁ LŽÍCE CITRONOVÉ ŠTÁVY
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU POTŘEBUJEME:
1 x ČOKOLADOVÁ POLEVA
1 x CUKROVÉ ZDOBENÍ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3. Zdobení VÁNOČNÍ PERNÍČKY ČOKOLÁDA a CUKROVÁ POLEVA
PERNÍČKY můžeme zdobit jakkoliv , záleží jen na naší fantazii a představivosti
1.jedna z možností je že perníček potřeme rozpuštěnou ČOKOLÁDOVÁ POLEVA a posypeme ZDOBENÍ
2.Anebo si vyrobíme CUKROVÁ POLEVA
VÝROBA CUKROVÁ POLEVA :
1.Do misky vsypeme CUKR MOUČKA (100 g ) a přidáme BÍLEK ( 1 KS)
a CITRONOVÁ ŠŤÁVA ( 1 čajová lžička )
2. Vše dohromady rozmixujeme
3. CUKROVÁ POLEVA si vložíme do zdobičky a perníčky dle libosti zdobíme jak nás napadne.