--------------------------------------------------------

KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 2 litry

KONZISTENCE: středně hustá

Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.

--------------------------------------------------------

VAJEČNÝ LIKÉR JABLEČNÝ ŠTRŮDL

Na tento vaječný likér s příchutí jablečného štrůdlu potřebujeme:

5 x ŽLOUTEK

200 gramů CUKR KRUPICE

400 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO

1 kg uvařený JABLEČNO -SKOŘICOVÝ PUDING ( 2 x Dr.OETKER PREMIUM PUDING  JABLKO a SKOŘICE+ 1 l MLÉKO )

5 dcl (0,5 l) SMETANA 31%

60 ml (0,06 l)  JABLEČNÝ SIRUP (použil jsem sirup jipí)

1 x lžička mleté SKOŘICE

3,5 dcl (0,35 l) VODKA


VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (200 gramů) a ČERSTVÉ ŽLOUTKY (5 x) (můžeme použít PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (130 gramů ). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.

d) Přidáme KONDENZOVANÉ SLAZENÉ MLÉKO (400 gramů)a SMETANA 31% (5 dcl) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme. 

e) Přidáme uvařený PUDINK JABLKO - SKOŘICE (1 kg)a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme. Necháme chvíli zahřát.

f) Přidáme mletou SKOŘICI (1 x čajová lžička) a JABLEČNÝ SIRUP (60 ml). Znovu promícháme. Za občasného promíchání necháme zahřát na minimálně 70°C.

g) Následně odstavíme, a necháme zchladnout ! Poté přidáme VODKU (cca 3,5 dcl ), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.

Podáváme chlazené.....