KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,6 litru
KONZISTENCE: středně hustá
Doporučujeme před podáváním důkladně vychladit
ŠVESTKOVÝ LIKÉR
Na švestkový likér potřebujeme:
1 kg VANILKOVÝ PUDING (50 gramů pudinkového prášku na 9 dcl mléka + 50 gramů cukr)
340 gramů ŠVESTKOVÁ POVIDLA
2 lžičky ŠVESTKOVÉ AROMA
2 dcl (0,2 l) SMETANA 33%
3,5 dcl SLIVOVICE (do 45%)
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme připravený uvařený VANILKOVÝ PUDING ( 1 litr), který za občasného míchání zahřejeme.
d) Přidáme ŠVESTKOVÉ POVIDLA (340 gramů) a ŠVESTKOVÉ AROMA (2 lžičky) a důkladně promícháme.
e) Necháme zahřát na cca 70 °C, promícháme, přidáme teplou SMETANA 33% (2 dcl), promícháme, odstavíme a vmícháme SLIVOVICI (3,5 dcl).
g) Stáčíme do láhví a dáme do lednice vychladit. Doporučujeme nechat odležet alespoň 24 hodin, více vynikne chuť.
Podáváme chlazené.....