VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. Příprava těsta pro SLADKÝ JABLEČNÝ CHLEBÍČEK

a) Do misky dáme ŽLOUTKY (4 kusy), CUKR MOUČKA (150 g) a KAKAO (30 g).  Pomocí ručního elektrického šlehače směs v misce vyšleháme do tužší pěny.

b) Do další misky si dáme BÍLKY (4 kusy), které pomocí ručního elektrického šlehače vyšleháme do pevnějšího sněhu.

c) Do první misky s tužší pěnovou směsí přidáme nastrouhaná JABLKA (200 g), SUŠENÉ BRUSINKY (30 g) a NASEKANÉ MANDLE (30 g), vše pomocí vařečky promícháme. Následně přidáme KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA (6 g).

d) Nyní budeme postupně do těsta přidávat HLADKÁ MOUKA (180 g), ušlehané BÍLKY a MÁSLO (150 g) a to tak, že vždy přidáme 2 polévkové lžíce mouky, dvě polévkové lžíce ušlehaných bílku a trošku másla, a vše pomocí vařečky promícháme. Celý proces několikrát opakujeme, dokud máme suroviny.

SLADKÝ JABLEČNÝ CHLEBÍČEK

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

180 g HLADKÁ MOUKA

4 x  VEJCE  (oddělíme žloutky a bílky)

150 g CUKR MOUČKA

30 g HOLANDSKÉ KAKAO

200 g JABLKA (jablka nastrouháme)

30 g SUŠENÉ BRUSINKY

30 g NASEKANÉ LOUPANÉ MANDLE

6 g KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA

150 g MÁSLO (máslo rozpustíme)

POLEVA:

150 g ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2. Pečení a dokončení SLADKÉHO JABLEČNÉHO CHLEBÍČKU

e) Vezmeme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme troškou másla. Na spod formy dáme připravený kousek pečícího papíru, a formu vysypeme troškou hladké mouky.

f) Těsto nalejeme do formy, otřeme okraje a dáme do rozehřáté trouby, kde jej pečeme oboustranně při teplotě 200°C cca 35 -40 minut.

g) Po upečení chlebíček z formy vyjmeme, necháme chvíli chladnout, a poté jej z vrchu polejeme rozehřátou ČOKOLÁDOU NA VAŘENÍ (150 g) .

Nyní můžeme vršek s čokoládou posypat troškou mandlí a brusinek, a necháme cca 1- 2 hodiny vychladnout.