KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,4 litru
KONZISTENCE: mírně hustá
Doporučujeme použít pasterizované žloutky, zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.
RYCHLÝ VAJEČNÝ LIKÉR - NEPASTERIZOVANÝ
Na tento rychlý vaječný likér potřebujeme:
150 gramů CUKR KRYSTAL
5 x ŽLOUTEK (můžeme použít také pasterizované žloutky -130 gramů)
10 gramů VANILKOVÝ CUKR
20 gramů POMERANČOVÁ KŮRA (z BIO POMERANČE)
500 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO)
4 dcl (0,4 l) NESLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (TATRA)
3,5 dcl (0,35 l) RUM (TUZEMSKÝ)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (150 gramů) a ČERSTVÉ ŽLOUTKY (5 x) (můžeme použít také PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY) a VANILKOVÝ CUKR (10 gramů) Pomocí ručního elektrického šlehače žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.
b) Přidáme POMERANČOVOU KŮRU (20 g) a pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
c) Přidáme SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO - 500 g) a neslazené KONDENZPVANÉ MLÉKO (4 dcl ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
d) Následně přidáme RUM (cca 3,5 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.
Podáváme chlazené.....