KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,4 litru

KONZISTENCE: mírně hustá

Doporučujeme použít pasterizované žloutky, zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.

RYCHLÝ VAJEČNÝ LIKÉR - NEPASTERIZOVANÝ

Na tento rychlý vaječný likér potřebujeme:

150 gramů CUKR KRYSTAL

5 x ŽLOUTEK (můžeme použít také pasterizované žloutky -130 gramů)

10 gramů VANILKOVÝ CUKR

20 gramů POMERANČOVÁ KŮRA (z BIO POMERANČE)

500 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO)

4 dcl (0,4 l) NESLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO  (TATRA)

3,5 dcl (0,35 l) RUM (TUZEMSKÝ)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (150 gramů) a ČERSTVÉ ŽLOUTKY (5 x) (můžeme použít také PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY) a VANILKOVÝ CUKR (10 gramů) Pomocí ručního elektrického šlehače  žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.

b) Přidáme POMERANČOVOU KŮRU (20 g) a pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

c) Přidáme SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO - 500 g)neslazené KONDENZPVANÉ MLÉKO (4 dcl ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

d) Následně přidáme RUM (cca 3,5 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.

Podáváme chlazené.....