VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA KORPUSU pro rebarborový cheesecake

a) Připravíme si SUŠENKY (260 g) které dáme do mixéru - sušenky rozemeleme na jemný prášek, který pak vysypeme do misky.

b) V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (140 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.

c) Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.

Takto připravený korpus dáme do ledničky na cca 10 minut.



3. VÝROBA REBARBOROVÉHO TOPu

e) Připravíme si želatinu a to tak, že vezmeme  ŽELATINU (30 g), kterou v misce vymícháme s 1,5 dcl TEPLÉ VODY. Želatinu necháme za občasné promíchání cca 10 minut odpočinout.

f) Vezmeme si nakrájenou REBARBORU (800 g),dáme ji do hrnce, kde přidáme 2 dcl vody a  CUKR MOUČKA (60 g). Vaříme po dobu cca. 10-15 minut (rebarbora se nám nesmí rozvařit).

g) Do povařené rebarbory přidáme nakonec želatinu, vše promícháme.

REBARBOROVÝ CHEESECAKE

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

Korpus:

260 gramů KAKAOVÉ SUŠENKY (použil jsem BEBE kakaové)

140 gramů MÁSLO

Krém:

500 gramů TVAROH (použil jsem TVAROH tučný) 

500 gramů MASCARPONE

40 gramů CUKR MOUČKA

30 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY

Top: 

800 gramů REBARBORA (použil jsem REBARBORU mraženou)

2 dcl (0,2 l) VODA

60 gramů CUKR MOUČKA

30 gramů ŽELATINA (použil jsem práškovou želatinu)

1,5 dcl (0,15 l) TEPLÁ VODA

Dále budeme potřebovat:

DORTOVÁ forma o průměru 23 cm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 VÝROBA KRÉMU pro rebarborový cheesecake

d) Do misky dáme TVAROH (500 g), MASCARPONE (500 g) a CUKR MOUČKA (40 g). Obsah misky pomocí ručního šlehače promícháme, a nakonec přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (30 g). Vše znovu pomocí ručního šlehače promícháme a pomocí stěrky nebo lžičky přendáme do dortové formy, kde krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Otřeme okraje.

Takto připravený základ na dort dáme do ledničky na minimálně 30 minut.


4. DOKONČENÍ rebarborového cheesecake

Vyndáme základ na dort z ledničky, a pomocí naběračky opatrně naneseme ještě horkou směs rebarbory na krém. Přeneseme do ledničky, kde takto připravený dort necháme 4-5 hodin ztuhnout.