VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA KORPUSU pro čokoládový dort

1. Připravíme si SUŠENKY (260 g) které dáme do mixéru - sušenky rozemeleme na jemný prášek, který pak vysypeme do misky.

2. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (140 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.

3. Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.

Takto připravený korpus můžeme ale nemusíme dát do ledničky.

NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

260 gramů SUŠENKY (POUŽIL JSEM BEBE MLÉČNÉ)

140 gramů MÁSLO

50 gramů PRÁŠKOVÉ ŽELATINY

750 gramů TVAROH 9%

200 gramů ZAKYSANÁ SMETANA 18%

40 gramů VANILKOVÝ CUKR

120 gramů INSTANTNÍ ČOKOLÁDY (použil jsem Emco, můžete ale použít i Granko)

INSTANTNÍ KÁVA (POUŽIL JSEM NESCAFÉ)

Náš tip: Pokud chcete mít tento dezert o něco zdravější, můžete přidat místo vanilkového cukru dvě lžičky medu. 

--------------------------------------------------------