KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 2,1 litru

KONZISTENCE: středně hustá

Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.

PISTACIOVÝ VAJEČNÝ LIKÉR

Na pistáciový vaječný likér potřebujeme:

6 x ŽLOUTEK (nebo 150 g pasterizovaný žloutek)

200 gramů CUKR (moučka, krystal, krupice)

800 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO

150 gramů PISTACIOVÁ PASTA ( lze zakoupit na eshopech)

5 dcl (0,5 l) SMETANA 32%

4 dcl (0,4 l) FINSKÁ VODKA


VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme ČERSTVÉ ŽLOUTKY (6 kusů nebo 150 g pasterizovaných žloutků) ) a CUKR (200 gramů). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.

d) Přidáme SLAZENÉ KONDENZPVANÉ MLÉKO ( 800 gramů) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

e) Přidáme PISTACIOVOU PASTU (150 gramů) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

f) Přidáme SMETANU 32% ( 5 dcl) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

g) Necháme zahřát na 70°C , odstavíme  a následně přidáme FINSKOU VODKU (cca 4 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.

Necháme vychladnout.