KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 2,1 litru
KONZISTENCE: středně hustá
Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.
PISTACIOVÝ VAJEČNÝ LIKÉR
Na pistáciový vaječný likér potřebujeme:
6 x ŽLOUTEK (nebo 150 g pasterizovaný žloutek)
200 gramů CUKR (moučka, krystal, krupice)
800 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO
150 gramů PISTACIOVÁ PASTA ( lze zakoupit na eshopech)
5 dcl (0,5 l) SMETANA 32%
4 dcl (0,4 l) FINSKÁ VODKA
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme ČERSTVÉ ŽLOUTKY (6 kusů nebo 150 g pasterizovaných žloutků) ) a CUKR (200 gramů). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.
d) Přidáme SLAZENÉ KONDENZPVANÉ MLÉKO ( 800 gramů) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
e) Přidáme PISTACIOVOU PASTU (150 gramů) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
f) Přidáme SMETANU 32% ( 5 dcl) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
g) Necháme zahřát na 70°C , odstavíme a následně přidáme FINSKOU VODKU (cca 4 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.
Necháme vychladnout.