KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 2,1 litru

KONZISTENCE: hustá

Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.

PISTACIOVÝ VAJEČNÝ LIKÉR 2 - LEVNĚJŠÍ VARIANTA

Na pistáciový vaječný likér v levnější variantě potřebujeme:

5 x VAJEČNÝ ŽLOUTEK 

200 gramů CUKR KRUPICE

 1 kg uvařený PISTACIOVÝ PUDING

400 gramů SLEZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALCO apod)

 6,5 dcl (0,65 l) SMETANA 31% 

3,5 dcl (0,35 l) VODKA (použil jsem FINSKOU vodku) 


VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme ČERSTVÉ ŽLOUTKY (5 kusů nebo 130 g pasterizovaných žloutků) ) a CUKR (200 gramů). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.

d) Přidáme SLAZENÉ KONDENZPVANÉ MLÉKO ( 400 gramů) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

e) Přidáme uvařený PISTACIOVÝ PUDING (1 kg)

f) Přidáme SMETANU 31% ( 6,5 dcl) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

g) Necháme zahřát na 70°C , odstavíme, necháme chvíli zchladnout a následně přidáme VODKU (cca 3,5 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.

Necháme vychladnout. Podávejte chlazené.