KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,6 litru

KONZISTENCE: mimořádně hustá

Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.

OPRAVDU HUSTÝ VAJEČNÝ KOŇAK -pasterizovaný

Na opravdu hustý vaječný likér potřebujeme:

200 gramů CUKR KRYSTAL

5 x ŽLOUTEK

30 gramů VANILKOVÝ CUKR

2 lžičky OŘECHOVÉ AROMA

1 kg SALCO - SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO

3,5 dcl (0,35 l) RUM 38%

Dále budeme potřebovat 2 x uzavíratelné SKLENICE 0,7 l

VÝROBNÍ POSTUP 

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (200 gramů) a ČERSTVÉ ŽLOUTKY (5 kusů) (můžeme použít také PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY cca 130 gramů). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.

d) Přidáme VANILKOVÝ CUKR (30 gramů) a OŘÍŠKOVÉ AROMA ( 2 čajové lžičky) a pomocí ručního elektrického šlehače znovu promícháme.

e) Přidáme slazené kondenzované mléko SALKO ( 1 kg ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.  

f) Následně přidáme RUM (cca 3,5 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.

Podáváme chlazené.....