1. VÝROBA NÁPLNĚ do jablkového dortu se šlehačkou a griliášem

a) Vezmeme hrnec s VODOU (7,5 dcl) a postavíme jej na sporák. Dáme do něj MRAŽENÉ JAHODY (750 g) a CUKR ( 120 g)

c) Vše necháme krátce povařit a poté vezmeme ruční tyčový elektrický mixér, a směs rozmixujeme.

d) Přidáme JAHODOVÝ SIRUP (2 dcl), promícháme.

e) Do misky dáme JAHODOVÝ PUDING (110 gramů) a VODU (2 -3 dcl). Směs pomocí metličky rozmícháme, a vmícháme do hrnce.

Za stálého míchání směs krátce povaříme, a to až do zhoustnutí.

NEPEČENÝ JAHODOVÝ DEZERT

Na tento dezert potřebujeme:

36 kusů  CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY

3 dcl (0,3 l) SHERRY nebo GRIOTKA

1 l VODA

750 gramů MRAŽENÉ JAHODY (můžete použít i čerstvé)

180 gramů CUKR

2 dcl JAHODOVÝ SIRUP

110 gramů  JAHODOVÝ PUSING PRÁŠEK

400 gramů ČERSTVÉ JAHODY 

75 gramů VANILKOVÝ PUDING

9 dcl MLÉKO


VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. PŘÍPRAVA korpusu na nepečený jahodový dezert

a) Vezmeme CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY (cca 36 kusů) a postupně je namáčíme v misce, kde jsme si nalili SHERRY (3dcl). Piškoty  skládáme na spodní okraj formy.