1. VÝROBA NÁPLNĚ do jablkového dortu se šlehačkou a griliášem
a) Vezmeme hrnec s VODOU (7,5 dcl) a postavíme jej na sporák. Dáme do něj MRAŽENÉ JAHODY (750 g) a CUKR ( 120 g)
c) Vše necháme krátce povařit a poté vezmeme ruční tyčový elektrický mixér, a směs rozmixujeme.
d) Přidáme JAHODOVÝ SIRUP (2 dcl), promícháme.
e) Do misky dáme JAHODOVÝ PUDING (110 gramů) a VODU (2 -3 dcl). Směs pomocí metličky rozmícháme, a vmícháme do hrnce.
Za stálého míchání směs krátce povaříme, a to až do zhoustnutí.
NEPEČENÝ JAHODOVÝ DEZERT
Na tento dezert potřebujeme:
36 kusů CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY
3 dcl (0,3 l) SHERRY nebo GRIOTKA
1 l VODA
750 gramů MRAŽENÉ JAHODY (můžete použít i čerstvé)
180 gramů CUKR
2 dcl JAHODOVÝ SIRUP
110 gramů JAHODOVÝ PUSING PRÁŠEK
400 gramů ČERSTVÉ JAHODY
75 gramů VANILKOVÝ PUDING
9 dcl MLÉKO
VÝROBNÍ POSTUP
(POPIS K VIDEU)
1. PŘÍPRAVA korpusu na nepečený jahodový dezert
a) Vezmeme CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY (cca 36 kusů) a postupně je namáčíme v misce, kde jsme si nalili SHERRY (3dcl). Piškoty skládáme na spodní okraj formy.