VÝROBNÍ POSTUP
1.Výroba KORPUSu na NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT
a) Vezmeme si CEREÁLNÍ BEBE SUŠENKY (260g) , vložíme do mixéru a rozemeleme na sušenkovou drť
b) Nadrcené CEREÁLNÍ BEBE SUŠENKY (260g) přesypeme do misky a nalijeme k nim ROZPUŠTĚNÉ MÁSLO (160g) a společně promícháme
c) Takto hotovou směs z CEREALNÍ BEBE SUŠENKY poté vložíme do DORTOVÁ FORMA o průměru 23cm vyloženou pečícím papírem a polévkovou lžící udusáme ke dnu DORTOVÁ FORMA
d) Vložíme do chladničky na 30 minut
3.Výroba NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT
j) Vezmeme si připravený KORPUS a nalijeme na něj nejprve připravený KRÉM Z MLÉČNÁ ČOKOLÁDA ,lžičkou uhladíme a vložíme do chladničky na 15 minut ztuhnout
k) Po uplynulých 15 minutách na takto připravený základ nalijeme KRÉM z druhé misky z MASCARPONE a lžičkou uhladíme do hladka
l) Nakonec navrch NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT nalijeme zbylou rozpuštěnou MLÉČNÁ ČOKOLÁDA a znovu uhladíme lžící aby byl povrch rovný
m) .Hotový NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT vložíme do chladničky na 5-6 hodin a servírujeme s LÉSTEK MÁTA
NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:
260 gramů CEREÁLNÍCH SUŠENEK (POUŽIL JSEM BEBE CEREÁLNÍ)
160 gramů MÁSLO (NECHÁME JEJ ROZPUSTIT)
400 gramů MLÉČNÁ ČOKOLÁDA
0,4 l (4 dcl) SMETANA 32%
600 gramů MASCRPONE
300 gramů TVAROH 9%
CITRONOVÁ ŠŤÁVA
20 gramů CUKR PRÁŠEK
30 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
DÁLE BUDEME POTŘEBOVAT:
Dortová forma o průměru 23 cm
PEČÍCÍ PAPÍR
NÁŠ TIP: Pokud chcete tento dezert ještě něčím vylepšit, přidejte do čokolády místo smetany stejné množství tuzemského rumu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.Výroba KRÉMů na NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT
e) Připravíme si VODNÍ LÁZEŇ do které si dáme rozpustit MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (400g)
f) Když je MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (400 g) rozpuštěná, přilijeme k ní SMETANA 32 % (4dcl) a metlou promícháme
g) Poté si připravíme dvě misky, do jedné rozděláme TVAROH 9 % (300 g) a ½ dávky MACARPONE (300g), a do druhé misky vložíme zbytek MASCARPONE (300g)
h) Do první misky s TVAROH (300 g) a MASCARPONE (300 g) přilijeme CITRONOVÁ ŠTÁVA (3čajové lžičky) a CUKR (20g) a společně metlou rozmícháme do hladkého krému, poté přilijeme SMETANA 32% (0,2 dcl) a znovu promícháme
ch) Vezmeme si druhou misku s MASCARPONE (300 g) a přilijeme k němu ½ dávky rozpuštěné MLÉČNÁ ČOKOLÁDA a metlou rozmícháme
i) Nakonec vsypeme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (30 g) a znovu promícháme