VÝROBNÍ POSTUP


1.Výroba KORPUSu na NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT

a) Vezmeme si CEREÁLNÍ BEBE SUŠENKY (260g) , vložíme do mixéru a rozemeleme na sušenkovou drť

b) Nadrcené CEREÁLNÍ BEBE SUŠENKY (260g) přesypeme do misky a nalijeme k nim ROZPUŠTĚNÉ MÁSLO (160g) a společně promícháme

c) Takto hotovou směs z CEREALNÍ BEBE SUŠENKY poté vložíme do DORTOVÁ FORMA o průměru 23cm vyloženou pečícím papírem a polévkovou lžící udusáme ke dnu DORTOVÁ FORMA

d) Vložíme do chladničky na 30 minut



3.Výroba NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT

j) Vezmeme si připravený KORPUS a nalijeme na něj nejprve připravený KRÉM Z MLÉČNÁ ČOKOLÁDA ,lžičkou uhladíme a vložíme do chladničky na 15 minut ztuhnout

k) Po uplynulých 15 minutách na takto připravený základ nalijeme KRÉM z druhé misky z MASCARPONE a lžičkou uhladíme do hladka

l) Nakonec navrch NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT nalijeme zbylou rozpuštěnou MLÉČNÁ ČOKOLÁDA a znovu uhladíme lžící aby byl povrch rovný

m) .Hotový NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT vložíme do chladničky na 5-6 hodin a servírujeme s LÉSTEK MÁTA 

NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

260 gramů CEREÁLNÍCH SUŠENEK (POUŽIL JSEM BEBE CEREÁLNÍ)

160 gramů MÁSLO (NECHÁME JEJ ROZPUSTIT)

400 gramů MLÉČNÁ ČOKOLÁDA

0,4 l (4 dcl) SMETANA 32% 

600 gramů MASCRPONE

300 gramů TVAROH 9%

CITRONOVÁ ŠŤÁVA

20 gramů CUKR PRÁŠEK

30 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY


DÁLE BUDEME POTŘEBOVAT:

Dortová forma o průměru 23 cm

PEČÍCÍ PAPÍR


NÁŠ TIP: Pokud chcete tento dezert ještě něčím vylepšit, přidejte do čokolády místo smetany stejné množství tuzemského rumu. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.Výroba KRÉMů na NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT

e) Připravíme si VODNÍ LÁZEŇ do které si dáme rozpustit MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (400g)

f) Když je MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (400 g) rozpuštěná, přilijeme k ní SMETANA 32 % (4dcl) a metlou promícháme

g) Poté si připravíme dvě misky, do jedné rozděláme TVAROH 9 % (300 g) a ½ dávky MACARPONE (300g), a do druhé misky vložíme zbytek MASCARPONE (300g)

h) Do první misky s TVAROH (300 g) a MASCARPONE (300 g) přilijeme CITRONOVÁ ŠTÁVA (3čajové lžičky) a CUKR (20g) a společně metlou rozmícháme do hladkého krému, poté přilijeme SMETANA 32% (0,2 dcl) a znovu promícháme

ch) Vezmeme si druhou misku s MASCARPONE (300 g) a přilijeme k němu ½ dávky rozpuštěné MLÉČNÁ ČOKOLÁDA a metlou rozmícháme

i) Nakonec vsypeme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (30 g) a znovu promícháme