2. VÝROBA KRÉMU pro nepečené Míša řezy
1. Do misky dáme TVAROH (1 kg), RUMOVÉ AROMA (3 čajové lžičky), VANILKOVÝ CUKR (60 g ). Důkladně vše pomocí ručního šlehače promícháme a přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (40 g). Znovu vše promícháme a pomocí stěrky nebo lžičky přendáme do dortové formy, kde krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Otřeme okraje.
Takto připravený základ na dort dáme do ledničky na minimálně 30 minut.
4. DOKONČENÍ Míša řezy
Vyndáme základ na dort z ledničky, a pomocí naběračky opatrně naneseme ještě horkou čokoládu. Přeneseme do ledničky, kde takto připravené Míša řezy necháme 2-3 hodin vychladit
NEPEČENÉ MÍŠA ŘEZY
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:
360 gramů SUŠENKY (použil jsem BEBE kakaové)
190 gramů MÁSLO
1 kg TVAROH
60 gramů VANILKOVÝ CUKR
RUMOVÉ AROMA
40 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
200 gramů MLÉČNA ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ
1,5 dcl (0,15 l) SMETANA 20%
Dále budeme potřebovat:
DORTOVÁ forma o průměru 23 cm
NÁŠ TIP: Pokud nemáte RUMOVÉ AROMA, můžete použít i tuzemský rum (použijeme jej v množství 1 polévkové lžíce), nebo můžete obojí vynechat.
VÝROBNÍ POSTUP
1. VÝROBA KORPUSU pro nepečené Míša řezy
1. Připravíme si SUŠENKY (360 g) které pomocí mixéru rozmixujeme - sušenky rozemeleme na jemný prášek, který pak vysypeme do misky.
2. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (190 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.
3. Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.
Takto připravený korpus dáme do ledničky na cca 10 minut.
3. VÝROBA TOPu pro nepečené Míša řezy
1. Připravíme si hrnec, do kterého dáme vodu a vše umístíme na sporák. Na hrnec dáme nerezovou misku. Sporák zapneme. (vytvořili jsme si vodní lázeň)
2. Do misky dáme MLÉČNÁ ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ (200 g), kterou necháme rozpustit. Poté přidáme SMETANA 20% (1,5 dcl), kterou jsme si předtím nahřáli (na nahřátí smetany můžete použít i mikrovlnou troubu).
3. Vše důkladně promícháme a rozehřejeme (nesmím být v čokoládě hrudky)