VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA KORPUSU pro pečené MÍŠA ŘEZY

1. Do misky rozbijeme 5 vajec a přidáme CUKR KRYSTAL (250 g). Pomocí ručního šlehače vyšleháme hustou pěnu, do které přidáme KAKAO (30 g)

2. Následně po lžičkách postupně přidáváme HLADKÁ MOUKA (250 g) a to tak, že po každých několika lžičkách směs pomocí ručního šlehače vyšleháme. Nakonec přidáme KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA (10 g) a vše důkladně promícháme.

3. Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které dáme na dno pečící papír. Obsah misky pomocí stěrky nalejeme do dortové formy, a dáme do rozehřáté trouby.

4. Pečeme při teplotě 180 °C cca 25-30 minut. Dopečené zkontrolujeme pomocí špejle.

5. Po upečení korpus necháme vychladnout, rozdělíme jej na dvě části (jednu část vložíme zpět do dortové formy a tu druhou část si schováme na příště)



3. VÝROBA TOPu pro pečené MÍŠA ŘEZY

1. Připravíme si hrnec, do kterého dáme vodu a vše umístíme na sporák. Na hrnec dáme nerezovou misku. Sporák zapneme. (vytvořili jsme si vodní lázeň)

2. Do misky dáme MLÉČNÁ ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ (200 g), kterou necháme rozpustit. Poté přidáme SMETANA 20% (1,5 dcl), kterou jsme si předtím nahřáli (na nahřátí smetany můžete použít i mikrovlnou troubu).

3. Vše důkladně promícháme a rozehřejeme (nesmím být v čokoládě hrudky)

MÍŠA ŘEZY - PEČENÉ

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

5 x VEJCE

250 gramů CUKR KRYSTAL

250 gramů HLADKÁ MOUKA

30 gramů KAKAO

10 gramů KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA

1 kg TVAROH

50 gramů CUKR MOUČKA

30 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY

RUMOVÉ AROMA

200 gramů MLÉČNÁ ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ

1,5 dcl (0,15 l) SMETANA 20%

Dále budeme potřebovat:

DORTOVÁ forma o průměru 23 cm

NÁŠ TIP: Pokud nemáte RUMOVÉ AROMA, můžete použít i tuzemský rum (použijeme jej v množství 1 polévkové lžíce), nebo můžete obojí vynechat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





2 VÝROBA KRÉMU pro pečené MÍŠA ŘEZY

1. Do misky dáme TVAROH (1 kg), RUMOVÉ AROMA (3 čajové lžičky), CUKR MOUČKA (50 g ) a ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (30 g). Obsah misky pomocí ručního šlehače promícháme a pomocí stěrky nebo lžičky přendáme do dortové formy, kde krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Otřeme okraje.

Takto připravený základ na dort dáme do ledničky na minimálně 30 minut.




4. DOKONČENÍ MÍŠA ŘEZY

Vyndáme základ na dort z ledničky, a pomocí naběračky opatrně naneseme ještě horkou čokoládu. Přeneseme do ledničky, kde takto připravené Míša řezy necháme 2-3 hodin vychladit