VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)


1.VÝROBA LINECKÉHO TĚSTA

Do misky postupně přidáme HLADKOU MOUKU (210 g), CUKR MOUČKA (70 g), vychlazené MÁSLO (140 g), 4 x ŽLOUTEK, 1 x LŽIČKU KŮRY Z CITRONU. Vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do alobalu a dáme do ledničky, kde by mělo odpočívat minimálně 1 hodinu.



2. VÝROBA KRÉMOVÉ NÁPLNĚ

D o misky dáme 2 x ŽLOUTEK, který vymícháme pomocí ručního šlehače s CUKREM MOUČKA (100 g) do hustější pěny. Následně  postupně přidáme ZAKAYSANOU SMETANU (400 g)  a HLADKOU MOUKU (20 g). Vše vymícháme do hladké směsi.


4. DOKONČENÍ

Vezmeme těsto z ledničky, rozválíme jej a nařežeme jej na 10 částí - z těchto 10 částí vezmeme jednu, kterou použijeme na vytvoření ozdoby.

9 částí postupně vyskládáme do formy na koláče, a pomocí rukou nebo válečku rozprostřeme po celé délce formy.

Vezmeme si čerstvý nebo mražený červený rybíz, který položíme na těsto. Vše zalejeme připravenou krémovou náplní a posypeme drobenkou. Dáme péct na 30 minut do trouby (oboustranné pečení při teplotě 180-200°C )

LINECKÝ KOLÁČ S ČERVENÝM RYBÍZEM A KRÉMOVOU NÁPLNÍ 

NA TENTO DEZERT POZŘEBUJEME:

LINECKÉ TĚSTO :

210 gramů HLADKÁ MOUKA

70 gramů CUKR MOUČKA

140 gramů MÁSLO

4 x ŽLOUTEK

1 x čajová lžička KŮRA Z CITRONU

KRÉMOVÁ NÁPLŇ: 

400 gramů ZAKYSANÁ SMETANA

100 gramů CUKR MOUČKA

2 x ŽLOUTKY

20 gramů HLADKÁ MOUKA

1 x čajová lžička KŮRA Z CITRONU

DROBENKA:

100 gramů HLADKÁ MOUKA

70 gramů CUKR MOUČKA

100 gramů MÁSLO

--------------------------------------------------------


3. VÝROBA DROBENKY

Do misky postupně dáme HLADKOU MOUKU (100 g), CUKR MOUČKU (70 g) a MÁSLO (100 g). Pomocí rukou vytvoříme drobenku



5. ZDOBENÍ

Vezmeme si zbylou část lineckého těsta které jsme si odložili, a dali jsme si jej stranou, ze které uděláme několik kuliček a vyřízneme si lístky. Toto zdobí položíme na koláč který vytáhneme po 30 minutách z trouby, po dokončení zdobení jej zase dáme zpět do trouby dopéct ještě 10 minut.