VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)


1.Příprava KORPUSu na LETNÍ LINECKÝ KOLÁČ S OVOCEM

a) Do větší misky si nasypeme HLADKÁ MOUKA (210 g), CUKR MOUČKA (70 g) a promícháme

b) Do směsi přidáme na kostky pokrájené MÁSLO (140 g), VAJEČNÝ ŽLOUTEK (1ks) a na jemno nastrouhanou CITRONOVÁ KŮRA (1/2)

c) Z této směsi ručně vypracujeme LINECKÉ TĚSTO a dáme do FRESH FOLIE do chladničky odpočinout na 1-2 hodiny

d) Po 2 hodinách těsto vyjmeme z chladu a na pracovní stůl si nasypeme trochu HLADKÁ MOUKA, z TĚSTO si vyválíme takový VÁLEČEK který poté krájíme na menší špalíčky

e) Takto nakrájené špalíčky poté vyskládáme rovnoměrně na KOLÁČový plech a ručně z nich vytvoříme na dně plechu KORPUS (můžeme si pomoci i válečkem)

f) KORPUS propícháme vidličkou aby se nám nesrazil a dáme do trouby péct na 200 stupňů cca na 10-15 minut


LINECKÝ KOLÁČ S ČERVENÝM RYBÍZEM A KRÉMOVOU NÁPLNÍ 

NA TENTO DEZERT POZŘEBUJEME:

LINECKÉ TĚSTO :

210 gramů HLADKÁ MOUKA

70 gramů CUKR MOUČKA

140 gramů MÁSLO

4 x ŽLOUTEK

1 x čajová lžička KŮRA Z CITRONU

KRÉMOVÁ NÁPLŇ: 

400 gramů ZAKYSANÁ SMETANA

100 gramů CUKR MOUČKA

2 x ŽLOUTKY

20 gramů HLADKÁ MOUKA

1 x čajová lžička KŮRA Z CITRONU

DROBENKA:

100 gramů HLADKÁ MOUKA

70 gramů CUKR MOUČKA

100 gramů MÁSLO

--------------------------------------------------------


2.výroba KRÉMu na LETNÍ LINECKÝ KOLÁČ S OVOCEM

g) Do misky si vyklepneme velkou lžící MASCARPONE (200g), TUČNÝ TVAROH (100g) a přidáme CUKR MOUČKA (50 g) a VANILKOVÝ CUKR (20g) a vše metlou dobře rozmícháme do jemného KRÉMu

h) Nakonec přilijeme rozpuštěnou ŽELATINA (10 g) a znovu promícháme


3.Dokončení LETNÍ LINECKÝ KOLÁČ S OVOCEM

ch) Na vychladlý KORPUS vylijeme hotový KRÉM který rovnoměrně rozprostřeme stěrkou po celém KORPUSu

i) Na takto připravený základ poté skládáme napůl rozkrájené JAHODY (400g) a MALINY (100g) a celé zalijeme ČERVENÁ ŽELATINA (0,5L)

-ČERVENÁ ŽELATINA připravíme z VODA (400ml) a CITRONOVÁ ŠŤÁVA( 50ml), CUKR (30g) a PRÁŠKOVÁ ŽELATINA ČERVENÁ (20g)

j) Hotový LETNÍ LINECKÝ KOLÁČ S OVOCEM dáme do chladničky na 1-2 hodiny a můžeme servírovat ozdobený LÍSTEK MÁTA