VYROBNÍ POSTUP

1.Příprava těsta:

1.Do větší misky si nasypeme HLADKÁ MOUKA (350 g) , CUKR MOUČKA ( 120 g) , VANILKOVÝ CUKR (1 balení) , MÁSLO (250 g) a nakonec přidáme ŽLOUTKY (3 ks) a vše společně uhněteme do hladkého TĚSTO

2.Hotové TĚSTO vyklopíme na HLADKÁ MOUKA podsypanou pracovní plochu kde budeme těsto ručně zadělávat do podoby kuličky

3.Takto zadělané hladké těsto zabalíme do ALOBAL nebo FRESH FOLIE a dáme alespoň na hodinu odpočinout do chladničky



3.Dokončení a zdobení LINECKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

1.Upečené a vychladlé LINECKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ slepujeme LINECKOU MARMELÁDA dohromady

2.Slepené LINECKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ poté poléváme ČOKOPOLEVA a můžeme posypat CUKROVÉ ZDOBENÍ 

LINECKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

NA LINECKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÁ POTŘEBUJEME:

250 g MÁSLA

350 g HLADKÁ MOUKA

120 g MOUČKOVÝ CUKR

3 x ŽLOUTEK

1 x BALENÍ VANILKOVÝ CUKR

1 x MARMELÁDA


NA ZDOBENÍ POTŘEBUJEME:

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

CUKROVÉ SYPÁNÍ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2.Výroba LINECKÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

1.Odleželé těsto vyndáme z ALOBAL nebo FRESH FOLIE na pracovní plochu kterou trošku podsypeme HLADKÁ MOUKA

2.TĚSTO opatrně válečkem rozválíme na velkou placku

3. Když máme TĚSTO rozválené , vezmeme si vykrajovátka a vykrajujeme požadované tvary , které vložíme na plech s připraveným ALOBAL

4.Zbylé těsto znovu zpracujeme a znovu vykrajujeme

5.Připravené plechy poté vložíme do trouby a ečeme na 180 stupňů CELSIA cca 5-7 minut ( sledujeme jak nám LINECKÉ TĚSTO v troubě zlátne)