KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,2 litru

KONZISTENCE:  hustá

Doporučujeme před podáváním důkladně vychladit

LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ

Na tento likér z ledových kaštanů potřebujeme:

5 x 45 gramů LEDOVÉ KAŠTANY (tyčinka, ORION)

1 x polévková lžíce NUGETA

4 dcl (0,4 l) NESLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (TATRA)

400 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO)

3 dcl  (0,3 l) RUM (TUZEMSKÝ)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme nalámané LEDOVÉ KAŠTANY (5 x 45 gramů) a necháme čokoládu za občasného míchání rozpustit. Ke konci přidáme ještě NUGETU ( 1 polévková lžíce). Vše necháme rozpustit.

d) Přidáme NESLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (4 dcl) a pomocí metličky promícháme.

e) Přidáme SLAZENÉ KONDENZPVANÉ MLÉKO ( 400 gramů ) a znovu pomocí metličky promícháme. . Důkladně promícháme a odstavíme z vodní lázně. Necháme chvíli vychladnout. 

f) Následně přidáme RUM (cca 3 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.

Podáváme chlazené.....