VÝROBNÍ POSTUP


1.Výroba korpusu na LEMON CHEESECAKE

a) Připravené BEBE SUŠENKY (260 g) vložíme do sáčku a válečkem válíme dokud nám nevznikne sušenková drť

b) Nadrcené BEBE SUŠENKY (260 g) vysypeme do misky, přidáme rozpuštěné MÁSLO (200 g) a vše společně promícháme

c) Takto hotovou směs z BEBE SUŠENKY poté vložíme do připravené DORTOVÁ FORMA o průměru 23 cm a uhladíme polévkovou lžící po dně DORTOVÁ FORMA

d) Vložíme do chladničky na 30 minut



3.Výroba TOPu na LEMON CHEESECAKE

j) Do menší misky nasypeme zbylý CUKR (60 g) a zalijeme HORKÁ VODA (0,5 l) a rozmícháme

k) Poté nasypeme ŽLUTÁ ŽELATINA (30 g) a mícháme po dobu 1 minuty

l) Nakonec vlijeme zbylou šťávu z CITRONu, znovu promícháme a přidáme ŽLUTÉ POTRAVINÁŘSKÉ BARVIVO a promícháme

m) Takto hotovou ŽELATINU naběračkou rovnoměrně naléváme na připravený základ na LEMON CHEESECAKE a vložíme do chladničky na 2 hodiny ztuhnout

LEMON CHEESECAKE

NA TENTO NEPEČENÝ DEZERT POTŘEBUJEME:

0,260 Kg SUŠENKY (BEBE)

0,200 Kg MÁSLO

2 kusy VELKÝ CITRON (BIO KVALITA)

0,750 Kg MASCARPONE ( KRÉMOVÝ SÝR)

0,3 l (3 dcl) ŠLEHAČKA 33%

0,140 Kg CUKR

0,050 Kg ŽELATINOVÝ PRÁŠEK

0,7 l (7 dcl) HORKÁ VODA

0,030 Kg ŽLUTÁ ŽELATINA

ŽLUTÉ POTRAVINÁŘSKÉ BARVIVO

NÁŠ TIP: Pokud chcete aby Váš cheesecake měl výraznější chuť, přidejte do krému i želatiny ještě šťávu ze 2 citrónů.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2.Výroba KRÉMu na LEMON CHEESECAKE

e) Do misky si nastrouháme najemno KŮRA Z CITRONU (2ks)

f) Do další misky poté vymačkáme přes SÍTKO oba citrony abychom získali CITRONOVÁ ŠŤÁVA

g) Do další misky poté vložíme MASCARPONE (750g) a ŠLEHAČKA 33% (3 dcl) a metlou rozmícháme.Poté přidáme CUKR (80 g) ,KŮRA Z CITRONU (2ks) a ½ ŠTÁVA Z vymačkaného CITRONu a znovu promícháme

h) Nakonec si připravíme ŽELATINA (50 g) kterou zalijeme vroucí vodou a mícháme dokud se nerozpustí. ŽELATINA ,když začne chladnout poté přimícháme k připravenému KRÉM na LEMON CHEESECAKE

ch) Hotový KRÉM přelijeme na KORPUS a stěrkou uhladíme do hladka

i) Vložíme do chladničky na 3 hodiny zatuhnout