KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,8 litru

KONZISTENCE: středně hustá

Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.

KARAMELOVÝ VAJEČNÝ LIKÉR

NA KARAMELOVÝ VAJEČNÝ LIKÉR POTŘEBUJEME:

150 gramů CUKR KRYSTAL

130 gramů PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (nebo 5 x ŽLOUTEK)

5 dcl (0,5 l) KONDENZOVANÉ MLÉKO NESLAZENÉ (TATRA) 

800 gramů KARAMEL VYROBENÝ ZE SALCA (jak jej udělat najdete zde)

4 dcl (0,4 l) RUM

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (150 gramů) a PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (130 gramů) (můžeme použít také 5 x ČERSTVÉ ŽLOUTKY ). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.

d) Přidáme neslazené KONDENZOVANÉ MLÉKO ( 5 dcl ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

e) Přidáme KARAMEL ZE SALCA (800 gramů -(jak jej udělat najdete zdea znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

f) Následně odstavíme, necháme vychladnout a přidáme RUM (cca 4 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.

Podáváme chlazené.....