2. KOMPLETACE jablkového dortu se šlehačkou a griliášem

f) Vezmeme DĚTSKÉ PIŠKOTY (cca 220 gramů) a v dortové formě je rozložíme vedle sebe na spodní okraj formy. 

g) Vezmeme připravenou náplň, a přelejeme vyskládané piškoty. Následně postup s piškoty opakujeme ještě 3 x, vždy vezmeme piškoty, vyskládáme je, a přelijeme je náplní. Poslední vrstva by měla být přelitá náplní.

Vše dáme vychladnout do ledničky na cca 12 hodin.

JABLKOVÝ DORT SE ŠLEHAČKOU A OŘECHOVÝM GRILIÁŠEM

Na tento nepečený dezert potřebujeme:

5 x středně velká JABLKA

8 dcl (0,8 l) VODA

70 gramů CUKR

1 lžička PERNIKOVÉ KOŘENÍ nebo SKOŘICE

60 gramů VANILKOVÝ PUDING

220 gramů DĚTSKÉ PIŠKOTY

60 gramů VANILKOVÝ CUKR

26 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHČKY

4 dcl SMETANA 32%

60 gramů OŘECHOVÝ GRILIÁŠ

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA NÁPLNĚ do jablkového dortu se šlehačkou a griliášem

a) Vezmeme 5 x středně velká jablka, které oloupeme a nakrajíme na mešní kostičky

b) Hrnec s VODOU (6 dcl) postavíme na sporák, a dáme do něj na kostičky nakrájené jablko.

c) Do hrnce dáme CUKR (70 g) a lžičku PERNIKOVÉHO KOŘENÍ nebo SKOŘICE.

d) Směs povaříme až do doby, kdy se začnou kostičky jablka rozpadat. Poté vezmeme ruční tyčový elektrický mixér, a směs mírně rozmixujeme..

e) Do misky dáme VANILKOVÝ PUDING (60 gramů) a VODU (2 dcl). Směs pomocí metličky rozmícháme, a vmícháme do hrnce.

Za stálého míchání směs krátce povaříme, a to až do zhoustnutí.



3. DOKONČENÍ jablkového dortu se šlehačkou a griliášem

h) Do misky si dýme ŠLEHAČKU ( 4dcl), VANILKOVÝ CUKR (60 g) a ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (26 ). Vše pomocí ručního elektrického šlehače vyšleháme do tužší konzistence.

Na vychlazený korpus naneseme vyšlehaný krém, posypeme ořechovým griliášem a můžeme rovnou podávat.