VÝROBNÍ POSTUP


1. Příprava náplně do JABLEČNÝ ZÁVIN 

1.Připravíme si větší misku a struhadlo , JABLKA (5 kusů) musí být omytá protože je strouháme včetně slupky na hrubém struhadle (středy s jádry vynecháme)

2. Do nastrouhaných JABLKA přidáme ROZINKY ( 50 g) a SKOŘICOVÝ CUKR ( 1-2 balíčky)

3. Hotovou směs promícháme a přidáme STROUHANKA (60 g) a znovu promícháme



3. Dokončení JABLEČNÝ ZÁVIN

1. Takto připravený JABLEČNÝ ZÁVIN vložíme na připravený plech s vloženým ALOBAL nebo PEČÍCÍ PAPÍR a rukama ho ještě trošku poupravíme do rovnoměrného závinu

2.Vedle do misky rozklepneme VEJCE (1 ks) a rozmícháme ho vidličkou , tímto vajíčkem poté mašlovačkou potřeme hotový připravený JABLEČNÝ ZÁVIN

3. JABLEČNÝ ZÁVIN vložíme do trouby a pečeme při 180-200 stupňů celsia 2O-25 minut.

JABLEČNÝ ZÁVIN by měl mít zlatavou barvu

Upečený JABLEČNÝ ZÁVIN necháme vychladnout , krájíme na plátky a můžeme servírovat posypaný MOUČKOVÝ CUKR a ozdobený ŠLEHAČKA

Dobrou chuť !

JABLEČNÝ ZÁVIN

NA JABLEČNÝ ZÁVIN POTŘEBUJETE :

1 x LISTOVÉ TĚSTO

100 g HLADKÉ MOUKY NA PODSIPÁNÍ

5 x JABLKO

1 x VEJCE

50 g ROZINKY

100 g MASLO

60 g STROUHANKA

1 - 2 BALÍČKY SKOŘICOVÉHO CUKRU

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





2. Zhotovení JABLEČNÝ ZÁVIN

1. Listové těsto vyjmeme z obalu a vypracujeme z něj kouli

2. Na pracovní stůl nasypeme trochu HLADKÁ MOUKA a danou kouli z těsta rozválíme válečkem na tenčí placku ( pozor neměla by se trhat !)

3. Na danou placku nasypeme znovu trošku HLADKÁ MOUKA těsto otočíme a ještě znovu rozválíme do hladké placky

4. Na takto hotovou placku rozprostřeme hotovou náplň z JABLKA (můžeme přidat i nakrájené MÁSLO) a začneme skládat JABLEČNÝ ZÁVIN. Přehneme těsto ze třech stran a zatočíme do ruličky