VÝROBNÍ POSTUP
1. Příprava náplně do JABLEČNÝ ZÁVIN
1.Připravíme si větší misku a struhadlo , JABLKA (5 kusů) musí být omytá protože je strouháme včetně slupky na hrubém struhadle (středy s jádry vynecháme)
2. Do nastrouhaných JABLKA přidáme ROZINKY ( 50 g) a SKOŘICOVÝ CUKR ( 1-2 balíčky)
3. Hotovou směs promícháme a přidáme STROUHANKA (60 g) a znovu promícháme
3. Dokončení JABLEČNÝ ZÁVIN
1. Takto připravený JABLEČNÝ ZÁVIN vložíme na připravený plech s vloženým ALOBAL nebo PEČÍCÍ PAPÍR a rukama ho ještě trošku poupravíme do rovnoměrného závinu
2.Vedle do misky rozklepneme VEJCE (1 ks) a rozmícháme ho vidličkou , tímto vajíčkem poté mašlovačkou potřeme hotový připravený JABLEČNÝ ZÁVIN
3. JABLEČNÝ ZÁVIN vložíme do trouby a pečeme při 180-200 stupňů celsia 2O-25 minut.
JABLEČNÝ ZÁVIN by měl mít zlatavou barvu
Upečený JABLEČNÝ ZÁVIN necháme vychladnout , krájíme na plátky a můžeme servírovat posypaný MOUČKOVÝ CUKR a ozdobený ŠLEHAČKA
Dobrou chuť !
JABLEČNÝ ZÁVIN
NA JABLEČNÝ ZÁVIN POTŘEBUJETE :
1 x LISTOVÉ TĚSTO
100 g HLADKÉ MOUKY NA PODSIPÁNÍ
5 x JABLKO
1 x VEJCE
50 g ROZINKY
100 g MASLO
60 g STROUHANKA
1 - 2 BALÍČKY SKOŘICOVÉHO CUKRU
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Zhotovení JABLEČNÝ ZÁVIN
1. Listové těsto vyjmeme z obalu a vypracujeme z něj kouli
2. Na pracovní stůl nasypeme trochu HLADKÁ MOUKA a danou kouli z těsta rozválíme válečkem na tenčí placku ( pozor neměla by se trhat !)
3. Na danou placku nasypeme znovu trošku HLADKÁ MOUKA těsto otočíme a ještě znovu rozválíme do hladké placky
4. Na takto hotovou placku rozprostřeme hotovou náplň z JABLKA (můžeme přidat i nakrájené MÁSLO) a začneme skládat JABLEČNÝ ZÁVIN. Přehneme těsto ze třech stran a zatočíme do ruličky