VÝROBNÍ POSTUP


1.Výroba korpusu na IRSKÝ BANÁNOVÝ TRIFLE

1.Do sáčku si nasypeme BEBE SUŠENKY (130 g) , sáček uzavřeme a válečkem rozdrobíme

na sušenkový prášek

2.Vezmeme si větší misku do které nadrobené sušenky vysypeme ,poté přidáme KAKAO ( GRANKO 10 g) a společně promícháme

3.Poté si v menším kastrůlku necháme rozpustit MÁSLO (130 g), které přidáme do sušenkové směsi a znovu promícháme

4.Vezmeme si DORTOVÁ FORMA ( průměr 17 cm ) do které vsypeme sušenkovou směs a velkou lžící rozprostřeme do dna dortové formy 


3.Výroba TOPu z pudinku NA IRSKÝ BANÁNOVÝ TRIFLE

1.Do menšího kastrůlku si nalijeme MLÉKO (450 ml) , do mléka vsypeme CUKR MOUČKA (10 g) a BANÁNOVÝ PUDINKOVÝ PRÁŠEK a společně metličkou rozmícháme.

Vložíme na plotýnku a za stálého míchání zahříváme

2.Do teplého pudinku přilijeme ještě IRSKÁ WHISKEY (0,02l) a společně promícháme .

Takto hotový pudink nalijeme na připravený základ který máme v dortové formě

a vložíme do ledničky na 3 hodiny ztuhnout .

Po 3 hodinách je IRSKÝ BANÁNOVÝ TRIFLE hotov 😊

IRSKÝ BANÁNOVÝ TRIFLE

NA DEZERT POTŘEBUJEME:

130 gramů KAKAOVÝCH SUŠENEK (použil jsem BEBE kakaové)

10 gramů INSTANTNÍ KAKAO (použil jsem GRANKO)

130 gramů ROZPUŠTĚNÉHO MÁSLA

250 gramů TVAROH (použil jsem TUČNÝ 9%)

200 gramů ZAKYSANÉ SMETANY (použil jsem TUČNOU, 18%)

30 gramů CUKR MOUČKA

20 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY

30 gramů NAKRÁJENÉ BANÁNY

                        + 

Na BANÁNOVÝ PUDINK S IRSKOU WHISKY potřebujeme:

4,5 dcl (0,45 l) MLÉKO

0,02 l IRSKÁ WHISKY

10 gramů CUKR MOUČKA

 1 x PUDINKOVÝ BANÁNOVÝ PRÁŠEK


Dále budeme potřebovat:

Dortová forma o průměru 17 cm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.výroba krému na IRSKÝ BANÁNOVÝ TRIFLE

1.Do plastové misky si přendáme stěrkou TUČNÝ TVAROH ( 250 g) a ZAKYSANÁ SMETANA (200 g ), přidáme MOUČKOVÝ CUKR (30 g) a ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (20 g) a nakonec přidáme pokrájený banán (30 g ) a vše společně promícháme

2.Takto hotovou směs přendáme stěrkou na sušenkový korpus a pěkně rozprostřeme polévkovou lžící po celém korpusu