VÝROBNÍ POSTUP
1.Výroba korpusu na IRSKÝ BANÁNOVÝ TRIFLE
1.Do sáčku si nasypeme BEBE SUŠENKY (130 g) , sáček uzavřeme a válečkem rozdrobíme
na sušenkový prášek
2.Vezmeme si větší misku do které nadrobené sušenky vysypeme ,poté přidáme KAKAO ( GRANKO 10 g) a společně promícháme
3.Poté si v menším kastrůlku necháme rozpustit MÁSLO (130 g), které přidáme do sušenkové směsi a znovu promícháme
4.Vezmeme si DORTOVÁ FORMA ( průměr 17 cm ) do které vsypeme sušenkovou směs a velkou lžící rozprostřeme do dna dortové formy
3.Výroba TOPu z pudinku NA IRSKÝ BANÁNOVÝ TRIFLE
1.Do menšího kastrůlku si nalijeme MLÉKO (450 ml) , do mléka vsypeme CUKR MOUČKA (10 g) a BANÁNOVÝ PUDINKOVÝ PRÁŠEK a společně metličkou rozmícháme.
Vložíme na plotýnku a za stálého míchání zahříváme
2.Do teplého pudinku přilijeme ještě IRSKÁ WHISKEY (0,02l) a společně promícháme .
Takto hotový pudink nalijeme na připravený základ který máme v dortové formě
a vložíme do ledničky na 3 hodiny ztuhnout .
Po 3 hodinách je IRSKÝ BANÁNOVÝ TRIFLE hotov 😊
IRSKÝ BANÁNOVÝ TRIFLE
NA DEZERT POTŘEBUJEME:
130 gramů KAKAOVÝCH SUŠENEK (použil jsem BEBE kakaové)
10 gramů INSTANTNÍ KAKAO (použil jsem GRANKO)
130 gramů ROZPUŠTĚNÉHO MÁSLA
250 gramů TVAROH (použil jsem TUČNÝ 9%)
200 gramů ZAKYSANÉ SMETANY (použil jsem TUČNOU, 18%)
30 gramů CUKR MOUČKA
20 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
30 gramů NAKRÁJENÉ BANÁNY
+
Na BANÁNOVÝ PUDINK S IRSKOU WHISKY potřebujeme:
4,5 dcl (0,45 l) MLÉKO
0,02 l IRSKÁ WHISKY
10 gramů CUKR MOUČKA
1 x PUDINKOVÝ BANÁNOVÝ PRÁŠEK
Dále budeme potřebovat:
Dortová forma o průměru 17 cm
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.výroba krému na IRSKÝ BANÁNOVÝ TRIFLE
1.Do plastové misky si přendáme stěrkou TUČNÝ TVAROH ( 250 g) a ZAKYSANÁ SMETANA (200 g ), přidáme MOUČKOVÝ CUKR (30 g) a ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (20 g) a nakonec přidáme pokrájený banán (30 g ) a vše společně promícháme
2.Takto hotovou směs přendáme stěrkou na sušenkový korpus a pěkně rozprostřeme polévkovou lžící po celém korpusu