HRACHOVÁ POLÉVKA

NA HRACHOVOU POLÉVKU POTŘEBUJEME:

600 gramů MRAŽENÝ HRÁŠEK

300 gramů BRAMBORY

150 gramů CIBULE

100 gramů MÁSLO

1,5 litrů ZELENINOVÝ VÝVAR

1 dcl (0,1 l) SMETANA 33%

MUŠKATOVÝ OŘÍŠEK

SŮL

PEPŘ

DOPOROČUJEME PODÁVAT S MASLOVÝMI KRUTÓNKY

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce umístěném na sporáku dáme MÁSLO (100 g), které necháme rozpustit.

b) Postupně na něm orestujeme CIBULI (150 g), nakrájené BRAMBORY (300 g) a MRAŽENÝ HRÁŠEK (600 g).

c) Přidáme ZELENINOVÝ VÝVAR (1,5 l) a vaříme 20-25 minut.

d) Po uvaření polévku rozmixuje pomocí ručního tyčového mixéru, přidáme SMETANU 33% (1dcl), MUŠKATOVÝ OŘÍŠEK, SŮL, PEPŘ.

e) Krátce povaříme a můžeme podávat.