2. VAŘENÍ gulášové polévky

e) Vezmeme si hrnec, který umístíme na zapnutý sporák. V hrnci necháme rozehřát VEPŘOVÉ SÁDLO ( 120 gramů),  a hned jak bude sádlo rozpálené dáme do něj do zlatova orestovat CIBULI ( 350 gramů)  a ČESNEK (50 gramů).

f) Přidáme na kostičky nakrájené BRAMBORY ( 350 gramů), orestujeme, a přidáme trošku kmínu.

g) Přidáme mleté HOVĚZÍ MASO ( 600 gramů), maso orestujeme, přidáme SŮL, PEPŘ a mletou ČERVENOU PAPRIKU. Krátce orestujeme a přidáme HLADKOU MOUKU ( 60 gramů).

h) Vše zalejeme připraveným HOVĚZÍM VÝVAREM (1,5 litrů), přidáme MAJORÁNKU a necháme cca 20-25 minut za občasného promíchání vařit. ( brambory v polévce by měly být měkké)

ch) Nakonec přidáme PÁLIVOU PAPRIKU nebo CHILLI.


GULÁŠOVÁ POLÉVKA

Na 6 porcí gulášové polévky potřebujeme:

120 gramů VEPŘOVÉ SÁDLO nebo ROSTLINNÝ OLEJ

350 gramů CIBULE 

50 gramů ČESNEK

350 gramů BRAMBORY

600 gramů MLETÉ HOVĚZÍ MASO

25 gramů ČERVENÁ MLETÁ PAPRIKA

60 gramů HLADKÁ MOUKA

1,5 l HOVĚZÍ VÝVAR

MAJORÁNKA

KMÍN

SŮL

PEPŘ

PÁLIVÁ PAPRIKA nebo CHILI (volitelné) 


VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. PŘÍPRAVA před vařením

a) Na malé kousky si nakrájíme CIBULI ( 350 gramů) a ČESNEK (50 gramů).

b) Na menší kostičky si nakrájíme BRAMBORY (350 gramů)

c) Uvaříme si HOVĚZÍ VÝVAR ( 1,5 litrů, může bát i z kostky)

d) Nameleme si HOVĚZÍ MASO ( 600 gramů, můžeme použít i koupené mleté maso)


3. SERVÍROVANÍ gulášové polévky

Polévku servírujeme v polévkovém talíři nebo misce s troškou nasekané čerstvé zelené petrželky.