2. Výroba krému pro DORT Z TATRANEK

d) Do misky dáme TVAROH TUČNÝ (750 gramů), přidáme SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (100 gramů),  a na kostičky nakrájený BANÁN (2 kusy). Vše pomocí elektrického ručního šlehačem důkladně promícháme. 

e) Připravíme si ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ za studena (70 g), který dáme do malé misky, přidáme 1 dcl VLAŽNÉ VODY a vše pomocí metličky důkladně  promícháme. Vytvoříme si tím želatinu, kterou přidáme do krému - vše pomocí elektrického ručního šlehačem důkladně promícháme.

f) Nyní pomocí stěrky nebo lžičky přendáme obsah misky na korpus v  dortové formě, kde krém rovnoměrně rozprostřeme po korpusu. Doporučuji použít polévkovou lžíci namáčenou v horké vodě, a krém na korpusu krásně uhladit.

DORT Z TATRANEK

Na tento dort z tatranek potřebujeme:

10 x 45 gramů TATRANKY (lísko-oříškové)

80 gramů MÁSLO

750 gramů TVAROH (vaničkový, tučný)

100 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO)

2 x BANÁN

70 gramů ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ za studena

100 gramů ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ


VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. Výroba korpusu pro DORT Z TATRANEK

a) Vezmeme TATRANKY ( nejprve 8 balení po 45 gramech) které nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky.

b) Vezmeme rozpuštěné MÁSLO (80 gramů) a smícháme jej s nakrájenými tatrankami. Vytvoříme tím tužší hmotu, ze které následně vytvoříme korpus.

c) Vezmeme dortovou formu (použil jsem dortovou formu o průměru 23 cm),kterou ve spod pokryjeme pečicím papírem, a hmotu rovnoměrně naneseme. Doporučuji následně korpus ještě stlačit pomocí lžičky.

Takto připravený dortový korpus necháme několik minut odležet ne chladném místě.



3. VÝROBA TOPu pro DORT Z TATRANEK

g) Vezmeme TATRANKY (2 balení po 45 gramech) které nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky.

h) Vezmeme si ČOKOLÁDU NA VAŘENÍ (100 gramů), kterou rozpustíme v misce ve vodní lázni.

ch) Rozpuštěnou čokoládu naneseme na povrch krému, pomocí lžičky nebo cukrářského štětce rozprostřeme po povrchu - vznikne nám tenká vrstva čokolády, na kterou následně nasypeme nakrájené tatranky ze dvou balení.

Dáme vychladit a ztuhnout do ledničky, a to minimálně na 5-6 hodin.