--------------------------------------------------------

KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,4 litru

KONZISTENCE: středně hustá

Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.

--------------------------------------------------------



DOMÁCÍ RAFFAELLO VAJEČNÝ LIKÉR 

Na tento domácí raffaello vaječný likér potřebujeme:

200 gramů CUKR KRYSTAL 

6 x ŽLOUTEK (nebo 150 gramů PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY)

400 gramů KOKOSOVÉ MLÉKO

500 gramů KONDENZOVANÉ SLAZENÉ MLÉKO (SALKO)

2 dcl (0,2 l) MANDLOVÉ MLÉKO

2 lžičky KOKOSOVÉ AROMA

3,5 dcl (0,35 l) MANDLOVÝ RUM

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (200 gramů) a ČERSTVÉ ŽLOUTKY (6 x) (můžeme použít PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (150 gramů ). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.

d) Přidáme KOKOSOVÉ MLÉKO ( 400 g ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

e) Přidáme KONDENZOVANÉ SLAZENÉ MLÉKO (500 gramů) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme. Necháme chvíli zahřát.

f) Přidáme MANDLOVÉ MLÉKO (2 dcl) a KOKOSOVÉ AROMA (2 lžičky). Znovu promícháme..

g) Následně odstavíme, necháme vychladnout ! a přidáme MANDLOVÝ RUM (cca 3,5 dcl ), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.

Podáváme chlazené.....