VÝROBNÍ POSTUP


1.Výroba KORPUSu pro ČOKOLÁDOVÝ DEZERT S BAILEYS A WHISKY

a) Do sáčku si vložíme BEBE SUŠENKY (0,130 g) a válečkem rozválíme na sušenkovou drť.

b) Nadrcené BEBE SUŠENKY (0,130g) vysypeme do misky a přidáme KAKAO (0,10g), rozpuštěné máslo (0,110 g) a vše společně promícháme

c) Takto připravenou směs poté vložíme do DORTOVÁ FORMA (průměr 17 cm) a polévkovou lžící rozprostřeme po dně DORTOVÁ FORMA.



3.Dokončení ČOKOLÁDOVÝ DEZERT S BAILEYS A WHISKY

j) Na takto připravený základ nalijeme zbytek ČOKOLÁDOVÁ směs

Vložíme do chladničky na 2-3 hodiny ztuhnout

PO 2-3 hodinách můžeme servírovat

ČOKOLÁDOVÝ DEZERT S BAILEYS A WHISKY

NA DEZERT POTŘEBUJEME:

0,130 Kg KAKAOVÉ SUŠENKY

0,110 Kg MÁSLO

0,010 Kg INSTANTNÍ KAKAO (GRANKO)

0,250 Kg TVAROH PLNOTUČNÝ

0,300 Kg MLÉČNÁ ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ

0,060 Kg SMETANA 32%

0,060 Kg BAILEYS

0,020 Kg IRSKÉ WHISKY

0,020 Kg ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY


NÁŠ TIP: 

Pokud chcete výrobu tohoto dezertu mít levnější, můžete použít jakýkoliv čokoládový likér a místo whisky jakýkoliv jiný alkohol, např. tuzemský rum. Chuť tohoto dezertu bude stále výborná....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2. Výroba ČOKOLÁDOVÝ DEZERT S BAILEYS A WHISKY

d) Připravíme si vodní lázeň a dáme rozpustit MLÉČNÁ ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ (0,300g)

e) Když je ČOKOLÁDA rozpuštěná , přidáme do ní SMETANA 32 % (0,60 g) a promícháme

f) Poté přilijeme BAILEYS (0,60g) a znovu dobře promícháme

g) Nakonec přilijeme IRSKÁ WHISKY (0,20 g) a znovu promícháme

h) Do větší misky si přendáme TVAROH (0,250g) a do něj přilijeme ½ ČOKOLÁDOVÁ SMĚS a metlou rozmícháme

ch) Nakonec přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (0,20 g) a promícháme

i) Takto hotovou směs vložíme stěrkou na připravený KORPUS a uhladíme do hladka