VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA PUDINKU pro chocolate&banana cake

a) Připravíme si misku, do které dáme ČOKOLÁDOVÝ PUDINKOVÝ PRÁŠEK (35 g), který zalejeme 1,5 dcl MLÉKO

b) Připravíme si hrnec, do kterého dáme 3,5 dcl MLÉKO. Následně přidáme CUKR KRUPICE (30 g). Mléko mírně zahřejeme.

c) Pomocí metličky nebo lžičky si rozmícháme obsah misky, kterou posléze nalejeme do hrnce s mírně zahřátým  mlékem. 

d) Za stálého míchání zahřejeme obsah hrnce, pudink je hotový hned jak nám zhoustne (nesmí se nám dlouho vařit)

e) Pudink přendáme do větší misky, a necháme jej min.2 hodiny zchladnout.


3. PŘÍPRAVA ČOKOLÁDY pro chocolate&banana cake

g)  Vezmeme větší nerezovou misku, kterou umístíme na hrnec s vodou (vytvoříme si tkz.vodní lázeň). Hrnec umístíme na sporák.

h) Do misky dáme ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ (300 g), kterou necháme za občasného míchání v hrnci rozpustit. Následně přidáme HORKÉ MLÉKO (1,5 dcl), a důkladně pomocí metličky rozmícháme.  Necháme důkladně zahřát.

Takto připravenou čokoládu si ve vodní lázni odložíme stranou (dáme ji mimo sporák).



5. PŘÍPRAVA KRÉMU pro chocolate&banana cake

k) Do misky dáme ZAKYSANÁ SMETANA (400 g), TVAROH (250 g), KAKAO (50 g) a CUKR MOUČKA (70 g). Obsah misky pomocí ručního elektrického šlehače důkladně promícháme.

l) Následně přidáme vychlazený pudink a připravenou horkou čokoládu. Obsah misky pomocí ručního elektrického šlehače znovu důkladně promícháme.

m) Nakonec přidáme připravenou želatinu a znovu pomocí ručního elektrického šlehače krátce promícháme.

CHOCOLATE & BANANA CAKE 

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

35 gramů ČOKOLÁDOVÝ PUDINK

5 dcl (0,5 l) MLÉKO

30 gramů CUKR KRUPICE

300 gramů ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ

1,5 dcl (0,15 L)  HORKÉ MLÉKO

5 kusů BANÁN

40 gramů ŽELATÍNA

1,5 dcl (0,15 l) VODA

400 gramů ZAKYSANÁ SMETANA

250 gramů TVAROH

50 gramů KAKAO

70 gramů CUKR MOUČKA

ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY

Dále budeme potřebovat:

Dortová forma o průměru 23 cm

Potravinářská folie

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2. PŘÍPRAVA ŽELATINY pro  chocolate&banana cake

f) Připravíme si želatinu a to tak, že ŽELATINA (40 g) nasypeme do misky a přidáme VODu (1,5 dcl). Pomocí metličky obsah misky důkladně rozmícháme. 




4. PŘÍPRAVA FORMY pro chocolate&banana cake

ch) Vezmeme si dortovou formu, kterou ve spodní části vyložíme potravinářskou folií.

i) BANÁN (5 kusů) oloupeme, zbavíme konečků a každý nakrájíme na 3 rovnoměrné části.

j) Nakrájeným banánem vyložíme spodní část formy a to tak, že banán bude stát a bude rovnoměrně rozprostřen po dnu dortové formy.

Takto připravenou formu si opatrně odložíme stranou.





6. DOKONČENÍ chocolate&banana cake

Vezmeme si dortovou formu s banánem, do kterého pomocí lžičky a naběračky dáme opatrně připravený krém. Na  konec na krém položíme několik ČOKOLÁDOVÁ SUŠENKA

Takto připravený CHOCOLATE&BANANA CAKE dáme na 4-5 hodin do ledničky. Po ztuhnutí dezert otočíme, sundáme spodní potravinářskou folii a můžeme krájet.