VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1.Výroba KORPUS na BORŮVKOVÝ cheesecake

a) Do mixéru si vložíme BEBE SUŠENKY (260g) a umixujeme je na SUŠENKOVÁ DRŤ

b) Do SUŠENKOVÁ DRŤ poté vlijeme ROZPUŠTĚNÉ MÁSLO (140g) a promícháme

c) Hotovou směs z BEBE SUŠENKY vložíme do DORTOVÁ FORMA A udusáme polévkovou lžící ke dnu do rovna

d) Vložíme do chladničky na 10 minut




3.Výroba TOPu na BORŮVKOVÝ cheesecake

j) Do připravené misky vysypeme ŽELATINA (40g) , přidáme VODA (1,5 dcl) , metlou rozmícháme a necháme 10 minut odpočinout

k) Vezmeme si zbylé BORŮVKY (200g) a JAHODY (150g) a společně rozmixujeme

l) Poté přisypeme CUKR MOUČKA (20g) , znovu promixujeme ,přidáme odpočinutou ŽELATINA a vše společně promixujeme

BORŮVKOVÝ CHEESECAKE

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

260 gramů SUŠENEK (POUŽIL JSEM BEBE MLÉČNÉ)

140 gramů MÁSLO 

600 gramů BORŮVEK

750 gramů MASCARPONE

200 gramů ZAKYSANÁ SMETANA

150 gramů JAHODY

80 gramů ŽELATINA PRO PŘÍPRAVU STUDENÝCH DEZERTŮ

60 gramů CUKR MOUČKA

CITRONOVÁ ŠŤÁVA

40 gramů PRÁŠKOVÁ ŽELATINA

HORKÁ VODA

Dále budeme potřebovat:

DORTOVÁ FORMA  o průměru 23 cm

NÁŠ TIP:

Místo mascarpone a zakysané smetany můžete použít i ve stejném množství kvalitní tučný tvaroh.....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.Výroba KRÉM na BORŮVKOVÝ cheesecake

e) Do mixéru vysypeme BORŮVKY (400g) a umixujeme

f) Do plastové misky vložíme MASCARPONE (750g) a ZAKYSANÁ SMETANA (200g), dále vlijeme umixované BORŮVKY (400g) a vše společně promícháme

g) 3.Dále si vezmeme ŽELATINA PRO STUDENOU PŘÍPRAVU (80g) kterou zalijeme VODA (1,5 dcl) , promícháme a necháme 2 minuty odstát

h) Do borůvkového KRÉMu dále přisypeme CUKR MOUČKA (40g) , zamícháme a přidáme CITRONOVÁ ŠŤÁVA ( 3 lžičky)

ch) Nakonec přidáme hotovou ŽELATINA a společně vše promícháme ,vložíme na vychladlý KORPUS a polévkovou lžící uhladíme do hladka

i) Vložíme na 20 minut do chladničky


4.Dokončení BORŮVKOVÝ cheesecake

m) Takto připravenou směs rovnoměrně nalijeme na hotový ztuhlý základ

n) Vložíme do chladničky na 5 hodin

o) Hotový BORŮVKOVÝ SEN vyndáme z DORTOVÁ FORMA a můžeme servírovat