VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA KORPUSU pro třešňový dort

1. Připravíme si SUŠENKY (260 g) které dáme do mixéru - sušenky rozemeleme na jemný prášek, který pak vysypeme do misky.

2. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (140 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.

3. Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.

Takto připravený korpus můžeme ale nemusíme dát do ledničky.

BORŮVKOVÝ SEN

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

260 gramů SUŠENEK (POUŽIL JSEM BEBE MLÉČNÉ)

140 gramů MÁSLO 

600 gramů BORŮVEK

750 gramů MASCARPONE

200 gramů ZAKYSANÁ SMETANA

150 gramů JAHODY

80 gramů ŽELATINA PRO PŘÍPRAVU STUDENÝCH DEZERTŮ

60 gramů CUKR MOUČKA

CITRONOVÁ ŠŤÁVA

40 gramů PRÁŠKOVÁ ŽELATINA

HORKÁ VODA

Dále budeme potřebovat:

DORTOVÁ FORMA  o průměru 23 cm

NÁŠ TIP:

Místo mascarpone a zakysané smetany můžete použít i ve stejném množství kvalitní tučný tvaroh.....