VÝROBNÍ POSTUP


1.Příprava těsta na BANÁNOVÝ PERNÍK

1.Vezmeme si větší misku , do ní vysypeme POLOHRUBÁ MOUKA ( 600 g) a CUKR MOUČKA (100 g), vyklepneme VEJCE ( 4 ks ) a přidáme MED ( cca 2 čajové lžičky ), poté přidáme KAKAO (40 g), špetku SŮL , PERNÍKOVÉ KOŘENÍ ( 1/2 sáčku) a KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PERNÍKU (1 sáček) a KYPŘÍCÍ PRÁŠEK (1/2 sáčku )

2.Do této směsi poté přidáme NASTROUHANÁ JABLKA ( 3 KS) a BANÁN nakrájený na plátky (2 ks)

A vše elektrickou metlou mícháme.

3.V průběhu míchání přiléváme MLÉKO (150 ml) a OLEJ (100 ml)


3.Servírování BANÁNOVÝ PERNÍK

1.vychladlý BANÁNOVÝ PERNÍK krájíme na větší kostky a přendáme na servírovací talíř,

Poypeme CUKR MOUČKA a můžeme ozdobit ŠLEHAČKA 

BANÁNOVÝ PERNÍK

NA BANÁNOVÝ PERNÍK POTŘEBUJEME:

600 gramů POLOHRUBÉ MOUKY

100 gramů CUKR MOUČKA

3 x JABLKO - NASTROUHÁME

2 x BANÁN

SŮL

40 gramů KAKAO

MED

PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

KYPŘÍCÍ PRÁŠEK

KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PERNÍKU

4 x VEJCE

150 ml MLÉKO

100 ml STOLNÍ OLEJ

--------------------------------------------------------


2.Výroba BANÁNOVÝ PERNÍK

1.Takto promíchané hotové těsto vlijeme na předem připravený plech vymazaný máslem a vysypaný POLOHRUBÁ MOUKA nebo na plech s pečícím papírem

2. Pečeme v troubě vyhřáté na 185 stupňů 30 minut